Felipe Massa hazai pályáján búcsúzik a Ferraritól, de az utolsó vörös autós időmérője nem sikerült valami jól, csak a 9. lett a szombati esőben. A veterán a tavalyi 3. helyéből igyekszik erőt meríteni a búcsúfutamra:
“Nem lehetek elégedett a 9. rajthellyel, jobb időmérőt vártam. Persze nehéz körülmények voltak. Végül nem volt valami jó köröm, felúszott az autó, hiányzott a tapadás. Nem tudtam összerakni a kört. De verseny vasárnap lesz, én pedig mindent beleadok majd” – mondta. 
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 1
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 2

F1: Massa a dobogót sem zárja ki

F1: Massa a dobogót sem zárja ki

F1: Massa a dobogót sem zárja ki 21
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 22
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 23
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 24
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 25
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 26
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 27
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 28
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 29
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 30
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 31
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 32
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 33
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 34
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 35
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 36
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 37
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 38
Fotó megosztása:
F1: Massa a dobogót sem zárja ki 39


“Tavaly az 5. helyről indultam, az első kanyarban pedig már a második helyen álltam, de a rossz stratégiai döntés miatt aztán majdnem egy kört veszítettem, viszont így is sikerült a dobogóra állnom. Sose lehet tudni, bármi lehetséges.”
A Ferraritól távozó Massa a csapat jövő évi felállásáról is beszélt szombaton, újra elmondta, hogy szerinte furcsa páros lesz a Kimi Räikkönen-Fernando Alonso összeállítás.
“Schumacher, Räikkönen és Alonso közül Schumival és Alonsóval sokkal könnyebben mentek a dolgok. Kimivel is jól tudtam együtt dolgozni, de személyes kapcsolat, barátság nem volt köztünk, ő a saját világában élt, nem érdekelte senki és semmi más. Michaellel és Fernandóval normális emberi kapcsolatom volt, de Kimivel semmi. És ha velem nem ápolt ilyen kapcsolatot, akkor mással (Alonsóval) sem fog.”
A 2014-ben már a Williamsnél versenyző brazil szerint Räikkönennek fel kell majd kötnie a gatyát jövőre.
“Felk kell készülnie az Alonso melletti életre, mert nem könnyű Fernando csapattársának lenni. Nagyon erős versenyző, néha egyenesen tökéletes, szóval Kiminek minden egyes alkalommal a maximumot kell majd adnia.”