A McLaren komoly meglepetést keltett azzal, hogy két héttel ezelőtt hirtelen gondolt egyet, és mindössze egy idény után elküldte Sergio Perezt, hogy helyére az újonc Kevin Magnussent ültesse 2014-re.
Bár a McLaren-nevelésű Formula Renault 3.5-bajnok valóban ígéretes tehetségnek látszik, korábban úgy tűnt, hogy a wokingiak előbb valamelyik kis- vagy középcsapatnál keresnek neki helyet, hogy ott gyűjtsön tapasztalatokat, bizonyítsa F1-es alkalmasságát.
F1: Átverték a McLaren-főnököt 1
F1: Átverték a McLaren-főnököt 13


A Brazil Nagydíjon a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy pontosan ez is volt a terv, azonban az egyik, meg nem nevezett csapatfőnök átvágta.
„Reméltem, hogy találok neki egy ülést, még meg is egyeztem, kezet ráztam egy csapatfőnökkel, nyélbe ütöttük az üzletet, de aztán visszakozott. Szívesen megmondanám, ki volt az, de nem fogom megnevezni” – mesélte Whitmarsh.
„25 év után is nehezen nyelem le az ilyesmit. Tudom, hogy nem kellene magamra venni, de úgy tűnik, javíthatatlanul jóhiszemű vagyok. Továbbra is úgy gondolom, hogyha valakinek a szemébe nézek és kezet rázunk, az egy végleges egyezség.”
„Amikor aztán így alakulnak a dolgok, mint Magnussen esetében, meg vagyok döbbenve. Mondogatom magamnak, hogy ne légy ennyire naiv. De amikor szembesültem a helyzettel, úgy voltam hogy rendben, akkor adjunk lehetőséget Kevinnek mi magunk!”