Sergio Perez a 14. helyről kezdheti utolsó mclarenes versenyét, már ha a szerelőknek sikerül összerakniuk a Q2 végén alaposan lezúzott autót. Ahhoz képest, hogy nehéz körülmények voltak az interlagosi időmérőn, egyedül a mexikói csapta a falhoz a kocsiját, amit a rossz guminyomással magyarázott.

F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó 1
F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó 2

F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó

F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó

F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó 4
Fotó megosztása:
F1: Perez a guminyomás miatt zúzott – videó 5


“A guminyomás nagyon nem volt rendben” – magyarázkodott Perez, aki nagyon úgy néz ki, hogy visszatér a Sauberhez. A McLarennél nem kedvelték igazán, Kaltenbornék tárt karokkal várják vissza. “A körülmények egyébként az első körömben voltak a legjobbak, de akkor sehogy sem találtam a tapadást.”

“Aztán egyre jobban esett, és az autó egyáltalán nem reagált. De én is benne vagyok: mindent megpróbáltam, sokat kockáztattam. Egyértelmű volt, hogy ez utolsó köröm, és hát túlmentem azon a bizonyos határon.”


“Csalódás volt ez az időmérő, és csalódás volt az egész szezon. Remélem, hogy holnap egy jó versennyel fejezhetem be az évet, örülnék, ha ugyanilyen körülmények lennének. Azzal nyerhetnénk néhány helyet.”

Nem brillírozott Jenson Button sem, az angol egy hellyel hátrébbról, a 15.-ről indulhat, pedig egy dobogós eredményt sem tartott elérhetetlennek a héten. “A harmadik szabededzést szinte teljesen kihagytuk, hogy spóroljunk a gumikkal” – mondta Button. “Ez akkor jó döntésnek tűnt, de utólag világos, hogy nem volt az.”

“Nem futottunk az intermediate abroncsokkal az időmérő előtt, így nem is voltunk felkészülve az adódó problémákra. Emellett alacsony leszorítóerejű beállításokkal mentünk, ami szintén nem segített. Úgy éreztük, hogy ez a beállítás jó volt tegnap, amikor nem volt ennyire vizes a pálya, de guminyomásproblémákat okozott ma. A Q1-ben még hetedik voltam, de amint jobban elkezdett esni, nem tudtam felmelegíteni a gumikat. Reméljük, holnap nem töltünk majd túl sok időt a biztonsági autó mögött!”