A két Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel és Mark Webber sosem szívlelte egymást, az elmúlt öt év incidensei pedig csak elmérgesítették a viszonyukat, de az ausztrál veterán visszavonulása előtt láthatólag igyekeznek nem rossz szájízzel elválni.
F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt 1
F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt 2

F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt

F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt

F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt 4
Fotó megosztása:
F1: Vettel is tisztelgett Webber előtt 5


Webber nemrégiben elismerően beszélt Vettelről, a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt pedig a négyszeres világbajnok is méltatta távozó csapattársát.
“Az emberek általában rosszabbnak hiszik a kapcsolatunkat a valóságosnál. Gyakran elfelejtik, hogy milyen sikeresek is voltunk mi együtt, a Forma-1 egyik legerősebb párosát alkottuk. Nyilván a személyes viszonyunk nem volt a legjobb, de a munkakapcsolat tekintetében nagyon is erős páros voltunk” – mondta a német.
“Mindketten keményen dolgoztunk az autó fejlesztésén, és az, hogy Mark jövőre már nem lesz itt, a csapat számára és az én számomra is veszteség. Nagyon sokat tanultam tőle. Őszintén elismerem, hogy sokszor, sok helyen nagy segítségemre volt! Nyilván ez fordítva is igaz persze.”
Webber idén még nem nyert versenyt, pedig 2009 óta minden szezonban legalább egy futamon győzött a Red Bull-lal – 2011-ben, Vettel előző domináns évében például épp a szezonzáró Brazil Nagydíjon. A német leszögezte, hogy ilyen búcsúajándékkal azért nem készül vasárnapra: “Mark sportember, így nem kér ajándékgyőzelmet.”