Csak az előző versenyen, Austinban szerezte meg első F1-es pontjait Valtteri Bottas, de máris újabb pontszerzést akar. Tulajdonképpen nem is rosszak az előjelek a finn pilóta számára: Interlagosban szokás szerint kiszámíthatatlan időjárás várható, 2010-ben pedig pontosan ilyen körülmények között szerzett szenzációs pole-t a Williamsnek Nico Hülkenberg.

F1: Bottas a szezonzárón is villantana 1
F1: Bottas a szezonzárón is villantana 2

F1: Bottas a szezonzárón is villantana

F1: Bottas a szezonzárón is villantana

F1: Bottas a szezonzárón is villantana 4
Fotó megosztása:
F1: Bottas a szezonzárón is villantana 5


Bottas a kanadai időmérőn bezsebelt harmadik helyével szintén bizonyította már, hogy tud a zavarosban halászni, így akár szerencsével is járhat. “Az austini remek hétvége után újabb kiváló lehetőség áll előttem egy top10-es helyezésre” – mondta Bottas. “Az időjárás gyakran változékony Interlagosban, amely lehetőséget ad arra, hogy játsszunk a stratégiával. Ha elkezd esni, az időmérőn és a versenyen is sok helyet nyerhetünk.”

“Tavaly vezettem az első szabadedzésen, sokat dolgoztam a szimulátorban is, teljesen felkészültnek érzem magam. Alig várom, hogy végre versenyezhessek a pályán, és jó eredménnyel fejezzem be első F1-es szezonomat.”

Pastor Maldonado Bottasszal ellentétben nem marad, utolsó versenyét futja a Williamsnél. “Három szezon után ez lesz az utolsó futamom a Williams színeiben, biztosan érzelemdús hétvége lesz” – fogalmazott az austini időmérő után a csapatát szabotázzsal vádoló venezuelai. “Remélhetőleg jó hétvégével és helyezéssel tudok búcsúzni.”