Az Amerikai Nagydíjon mindössze egyetlen kieső akadt: Adrian Sutil rögtön az első körben búcsúzott, miután Pastor Maldonadóval koccant a tülekedésben és a szalagkorlátnak csapódott. 
F1: Biztonsági zónát Maldonado köré! 1
F1: Biztonsági zónát Maldonado köré! 2

F1: Biztonsági zónát Maldonado köré!

F1: Biztonsági zónát Maldonado köré!

F1: Biztonsági zónát Maldonado köré! 4
Fotó megosztása:
F1: Biztonsági zónát Maldonado köré! 5


A felvételekről úgy tűnt, hogy fifty-fifty volt az eset, ha óvatosabbak, és helyet hagynak, nem lett volna baj, de a két versenyző természetesen a másikra mutogatott.
“Nagyon sok incidens van ezzel a pilótával, talán valami biztonsági zóna kellene köré, így lehetne elkerülni az ilyesmiket. Sosem könnyű megítélni, hogy ki volt a hibás, de én haladtam a saját ívemen, semmi őrültséget nem csináltam” – kezdte Sutil.
“Bőven volt hely a jobb és a bal oldalon is, szóval nem értem, minek kell ennyire közel jönni és nekimenni a másiknak. Nem is egymás mellett voltunk, ő a jobb elsőjével ért hozzá a bal hátsó felfüggesztésemhez. Épp csak érintett, de 300-nál nem hiányzik az ilyesmi, meg is pördültem. Emiatt odalett a versenyem.”
“Kipördített, nekimentem a korlátnak, kár ezért, ilyen széles pályán, az egyenesben semmi ok arra, hogy összeérjünk!”
A hétvégén korábban a csapat ellen kikelt venezuelai így beszélt a balesetről: “Az első körön én voltam belül, ő pedig egy kicsit ráhúzott az ívemre. Nagyot esett, elég húzós volt, de ilyen a versenyzés, néha előfordul, főleg, amikor próbálunk előrébb törni.”