A hét közepén derült ki, hogy a McLaren egy szezon után elküldi Sergio Perezt, a helyére pedig a csapat saját neveltjét, az idei Formula Renault 3.5-ös bajnokot, Kevin Magnussent ülteti 2014-ben.
A mexikói pilóta szerdán elegáns, visszafogott közleményben tudatta a távozást, de egy Austinban adott interjúban nem titkolta, hogy igen kellemetlen meglepetés volt számára az ejtés, a késői döntés pedig nehéz helyzetbe hozta a 2014-es munkakeresést illetően.
F1: A McLaren keresi a helyet Pereznek 1
F1: A McLaren keresi a helyet Pereznek 9


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azt mondja, nem fair ezt mondani, és amúgy is, személyesen igyekszik segíteni Pereznek.  
„Próbálok segíteni neki, hogy helyet találjon. Hallottam, hogy állítólag túl későn döntöttünk, de én azt mondtam Sergiónak, hogy gondolja át a dolgot! Mondtam neki, hogy a Ferrarinál, a Mercedesnél, a Red Bullnál és a Toro Rossónál amúgy sem lett volna helye, szóval nem úszott el semmilyen lehetősége.”
 
„Amikor róla döntöttünk, még a Williamsnél is volt egy szabad hely, igaz, azóta az már elkelt. De a Lotusnál még mindig van hely, és a Saubernél, a Force Indiánál, a Caterhamnél és a Marussiánál is. Szóval nem veszett el minden, helytelen azzal vádolni minket, hogy túl későn döntöttünk. Érdeklődtem már a Force Indiánál és a Lotusnál is. Jó csapatok, én pedig a figyelmükbe ajánlottam Checót, ugyanis helyet érdemel a Forma-1-ben.”
„Ígéretes pilóta, abba pedig nem szeretnék belemenni, hogy miért nem hosszabbítottunk vele.”
Whitmarsh azért csak megindokolta a döntést:
„Inkább azt mondom, hogy Kevinben akkora potenciált láttunk, hogy le akartuk szerződtetni. Nem arról szólt, hogy valami baj volt Checóval. Checo baja csak az volt, hogy van egy Kevinünk, aki az utánpótlásprogramunk tagja.” 
„A paddockban járva-kelve a hozzáértők mind azt mondták, hogy jelenleg Kevin a legnagyobb F1-en kívüli tehetség. Nos, én jártam-keltem, mindenkinek ajánlottam őt, de senki nem akarta szerződtetni, úgyhogy mi tettük meg.”
F1: A McLaren keresi a helyet Pereznek 10


„Sok más, tapasztalt pilótát is szerződtethettünk volna, de úgy voltunk vele, hogy nem cserélnénk le Checót a kedvükért. Szóval komolyan tudom ajánlani őt bármelyik csapatnak, egyértelműen helye van a Forma-1-ben. Izgalmas versenyző, belemenős, öröm nézni. Még a sauberes korában azt mondtam magamban, hogy igazán jó, nézzük, mire jutunk vele, de valahogy nem jött ki a dolog. De nem bánom, tavaly még nem volt egy Kevinünk.”
„Ha nem lenne Kevin vagy Stoffel (Vandoorne, a másik ígéretes McLaren-nevelt – a szerk.), akkor valószínűleg nem is váltottunk volna, de Kevin itt van, úgyhogy le kellett igazolnunk.”