Sergio Perez szerda este jelentette be, hogy az év végén, mindössze egy szezon után távozik a McLarentől – a csapat 2014-re saját neveltjét, az újonc Kevin Magnussent veti majd be. 
Perez számára igen kényelmetlen, már-már megalázó lehetett az elküldés, hiszen a hétvégi texasi  Amerikai Nagydíj a „hazai” versenye, amelyre mexikóiak ezrei érkeznek, további tüske, hogy az ejtést vele is csak a hét elején közölték.
F1: Pereznek meglepetés volt a kirúgás 1
F1: Pereznek meglepetés volt a kirúgás 13


„Csak pár nappal önök előtt tudtam meg én is, szóval elég késői döntés volt. Előtte nem is sejtettem, sokkoló volt a dolog, ugyanis a csapat mindig jó visszajelzéseket adott, úgy tűnt, minden rendben van, és maradni fogok. De aztán valami történt az elmúlt pár hétben, úgy döntöttek, mégsem tartanak meg, ezzel pedig igen nehéz helyzetbe kerültem a jövőt illetően” – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Austinban.
A mexikói pilóta a fentiek ellenére nem neheztel a McLarenre, elfogadta a lépést.
„Az idény mindannyiunk számára csalódást jelentett, szóval valamint változtatni kellett, és igen, engem is lecseréltek. De a McLaren egy nagyszerű csapat, semmi rosszat nem mondhatok rájuk, igazán a legjobbakat kívánom nekik!”
„Nem titok, hogy csalódást keltő volt az év mindannyiunk számára, a McLaren pedig úgy döntött, más úton indul tovább. Én is keresem a saját utamat, és remélhetőleg jó helyet találok, hiszen még csak 23 éves vagyok, sokat adhatok a Forma-1-nek.”
Perez azt mondta, van „néhány lehetősége”, de nem akar minden áron az F1-ben maradni.
„Szeretnék az F1-ben maradni, de csak azért nem fogok, hogy statisztáljak. Ha nem találok jó lehetőséget, akkor máshol kell keresgélnem. De azért bízom benne, hogy összejön valami, és jó ülést találok.”
„2013 talán az egyik leggyengébb évem volt a teljesítményemet illetően, de azt hiszem, még sokat nyújthatnék egy csapatnak.”