A Williams-csapat hétfőn jelentette be, hogy 2014-ben Valtteri Bottas mellé Felipe Massát ülteti, azaz távozik Pastor Maldonado, és vele együtt szponzora, a PDVSA is.
Bár a Williamsnél 2011-ben bemutatkozott venezuelai pilóta még idén nyáron is arról beszélt, hogy mennyire megfelelő számára a grove-i alakulat, és hogy egy napon velük akar a csúcsra érni, Austinban tegnap azt nyilatkozta, hogy cseppet sem bánja a távozást.
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 1
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 2

F1: Maldonado boldog, hogy leléphet

F1: Maldonado boldog, hogy leléphet

F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 7
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 8
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 9
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 10
Fotó megosztása:
F1: Maldonado boldog, hogy leléphet 11


“Nagyon boldog vagyok. Már jó néhány hónapja tárgyaltam a csapattal arról, hogy távozni akarok. Ez van. Elégedett vagyok. Az én döntésem volt. Szingapúrban hoztam meg a döntést, nagyjából 100 százalékban rajtam múlott.”
“Azt hiszem, én többet adtam a csapatnak, mint ők nekem” – boncolgatta az okokat. “Tavaly hoztam egy győzelmet, egy nagyon szép eredményt, és még idén is voltak egész jó futamok, de ennyi nem elég. Én ennél többre vágyom, többet várok a Forma-1-től.”
A Williams – Maldonado hungaroringi szereplésének köszönhetően – idén mindössze egyetlen pontot gyűjtött, a versenyképtelenség pedig rányomta a bélyegét a versenyző és a csapat kapcsolatára.
“Idén talán jobban átláttam a dolgokat, mint tavaly. Nyilván kemény év volt ez az egész csapat számára, én pedig azért döntöttem így, mert nem éreztem jól magam itt. Valami másra vágytam, és a karrierem egy fontos szakaszához értem. Nehéz, de nagyszerű döntés volt.”
Maldonado most a PDVSA tízmilliós szponzori csomagjával új helyet keres, a fő cél a Lotus. Ha az enstone-iak nem tudnak megegyezni a továbbra is csak ígérgető új befektetővel, a Quantum Motorsportsszal, akkor a venezuelai lesz a befutó. A versenyző azt mondta, egyelőre még nem világos a helyzete – úgy tudni, a Sauberrel és a Force Indiával is tárgyal.
“Igen, valóban tárgyalunk a Lotusszal, de van még néhány más lehetőségem is. Talán én már tudom is, hogy mit szeretnék. Dolgozunk rajta, bízom benne, hogy hamarosan megszületik a döntés és világossá válik a jövő évi irány.”