A hét elején számos forrás tényként közölte, hogy a McLarennél megszületett a döntés: egy év után ejtik Sergio Perezt, hogy helyére az újonc Kevin Magnussent ültessék 2014-ben.
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh ezt nem volt hajlandó megerősíteni, további tárgyalásokról beszélt, így vannak olyanok, akik szerint a McLaren még nem mondott le teljesen Perezről, azonban szeretnének komolyabb összegeket kicsikarni a mexikói támogatóitól – talán ezért halasztják el az új főszponzor bejelentését is.
F1: Perez beszólt a McLarennek 1
F1: Perez beszólt a McLarennek 13


Amikor Perez 2012 őszén aláírt a csapathoz, több dobogóval a háta mögött, az akkor a leggyorsabb autóval rendelkező csapathoz szerződve minden bizonnyal igen sokat várt, azonban a pocsék MP4-28-assal a McLaren története egyik legversenyképtelenebb éve következett idén.
Úgy tűnik, Perez már biztos az elküldésében, ugyanis elég keményen bírálta a csapatot az idei hozzáállása és munkája miatt:
„Nagyon csalódott vagyok. Ha az eredmények messze elmaradnak a céloktól, akkor csakis csalódottak lehetünk, és ez igaz mindkét oldalra” – nyilatkozta a brazil Totalrace-nek.
„A McLaren nagyszerű csapat, ezt nem kétlem, nagyon erős stábbal, de azt hiszem, amikor szebesültek a valósággal, hiányzott a szervezettség és az alázat. Nagy csapatként a McLarennél sokáig tartott felismerni, hogy a valóság a szerencsés hétvégén történő pontszerzés és nem a futamgyőzelem lehetősége. Sokáig tartott, mire felfogta ezt a csapat.”
Perezt sokan a Force Indiához kötik, bár talán a sauberes visszatérés sem kizárt számára. Ő egyelőre nem akar konkrétumot mondani: „Majd meglátom, mi a legjobb lehetőség a jövő tekintetében. Mindenek előtt igyekszem képviselni a hazámat, ez visz előre” – mondta a mexikói szurkolók jelenlegi „hazai” versenye, a hétvégi texasi Amerikai Nagydíj előtt.