A hét elején röppent fel, hogy hosszú huzavona után a McLaren úgy döntött, elküldi a 2012 végén az idei évre szerződtetett Sergio Perezt, hogy 2014-ben a helyére a csapat saját nevelésű újoncát, Kevin Magnussent ültessék.
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh azt állította, hogy még “sok” pilótával tárgyalnak, de mára letisztult a helyzet, a mexikói versenyző maga jelentette be szerda délutáni, guadalajarai keltezésű közleményében, hogy távozik.
“Először is hadd mondjak köszönetet a McLarennek, amiért lehetőséget kaptam náluk erre az idényre! Megtiszteltetés volt a Forma-1 egyik legeredményesebb csapatánál versenyezni, és a legkevésbé sem bánom, hogy ide szerződtem.”
F1: Perez bejelentette a kirúgását 1
F1: Perez bejelentette a kirúgását 2

F1: Perez bejelentette a kirúgását

F1: Perez bejelentette a kirúgását

F1: Perez bejelentette a kirúgását 8
F1: Perez bejelentette a kirúgását 9
F1: Perez bejelentette a kirúgását 10
F1: Perez bejelentette a kirúgását 11
F1: Perez bejelentette a kirúgását 12
Fotó megosztása:
F1: Perez bejelentette a kirúgását 13


“Végig mindent beleadtam, de ennek ellenére sem sikerült elérnem azt amit szerettem volna ennél a nagy hagyományú csapatnál. Ezzel együtt a maradék két futamon is nagyon jó eredményre hajtok majd, főleg itt, Austinban. Alig várom, hogy lássam az ide érkező honfitársaimat, érezzem az energiájukat. Szeretnék köszönetet mondani minden egyes szurkolómnak is, akik sosem hagytak cserben, a mostanihoz hasonló nehéz helyzetekben sem!”
“Nagyon sok emberrel ismertem meg a McLarennél idén, sok új barátot szereztem a felsővezetés tagjaitól kezdve a marketingeseken, a pénzügyeseken, a mérnökökön, a szerelőkön keresztül a szerelőkig, szakácsokig – és mindannyiuknak örökre hálás leszek. Nagyszerű tanulóidőszak volt ez.”
“A csapatnak a legjobbakat kívánom a továbbiakra, mindig is a McLaren szurkolója maradok majd! Ugyanakkor mostantól igyekszem rendezni a jövőmet, hogy a lehető legjobb csomaggal, a lehető legjobb helyzetben legyek, hogy győzelmekért küzdhessek.”
A McLaren is köszön mindent
Perez közleménye kapcsán az Autosport megkereste a McLaren csapatfőnökét, aki így reagált:
F1: Perez bejelentette a kirúgását 14


“Először is szeretnénk köszönjük Checónak az elegáns közleményt, és hogy nagyszerű csapattag volt idén! Van még két verseny idén, mindannyian arra koncentrálunk majd, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Checo sok barátot szerzett itt nálunk, és mindannyian azon leszünk, hogy szépen fejezhesse be az idényt, különösen itt Austinban szép eredménye lehessen, ahová annyi szurkolója érkezik. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre, biztosak vagyunk benne, hogy sok-sok siker vár még rá.”
Martin Whitmarsh Magnussen előléptetését nem kívánta megerősíteni: “Ami a 2014-es felállásunkat illeti, Jensosn kívül még senkivel sincs szerződésünk, ezért most nincs további közlendőnk. A megfelelő időben tájékoztatunk majd a fejleményekről.”
F1: Perez bejelentette a kirúgását 15