Bár mostanra úgy tűnik, hogy a Lotus megmenekül, az új befektető megteremti a biztos anyagi hátteret, a tény, hogy a csapat egész évben nem fizetett Kimi Räikkönennek, jól mutatja, hogy a Forma-1 közép- és kiscsapatai küszködnek. Úgy tudni, az idény közepén a csőd szélére jutó Sauber szintén nem adott még fizetést Nico Hülkenbergnek, és talán más alakulatoknál is hasonló a helyzet.
A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff egyszerűen nem is érti, hogyan juthattak idáig:
F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen! 1
F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen! 2

F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen!

F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen!

F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen! 4
Fotó megosztása:
F1: Fizetés nélküli pilóták? Érthetetlen! 5


“Természetesen nem jó jel, ha a versenyzők nem kapnak fizetést, a dolgozókat vagy a beszállítókat nem fizetik ki. Ezt senki sem szeretné. Azon múlik, ki hogyan irányítja a cégét. Én sosem voltam még hasonló helyzetben, nekem nagyon furcsa ez. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy egyesek hogy a francba nem fizetnek a dolgozóiknak. Hogy igaz vagy sem, nem tudom, de ha igaz, akkor számomra egészen érthetetlen” – mondta Wolff, honfitársa, a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz nézeteivel egybehangzóan.
“Természetesen nem jó látni, hogy egy élmezőnyben küzdő csapat (a Lotus – a szerk.) nem tudja fizetni a számláit. De szerintem ez a cég vezetéséből adódik. Nem ismerem a részleteket, ezért nem szeretnék túl szigorúan ítélkezni, de szerintem anyagilag addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér, minden normális cég így működik.”
“Szerintem túl sokat rágódunk rajta, hogy bajban van-e az F1 vagy sem. Az egész világ bajban van, a teljes gazdasági környezet problémás, mindenkinek ki kell találnia, miből fedezheti a működést. Ez igaz ránk is, itt sem lehet túlköltekezni. Nem tesz jót az F1-nek, hogy állandóan ezeket a sztorikat halljuk.”