Mark Webber még júliusban jelentette be, hogy nem fog szerződést hosszabbítani a Red Bull-lal, a 2013-as szezon végén elhagyja a csapatot és a Forma-1-et. Sebastian Vettel már akkor is a bajnokság favoritja volt, azonban a német a nyári szünet óta már-már példátlanul tarolt, míg az ausztrál veteránt balszerencse kísérte.
KERS-gondok, DRS-problémák, sebességváltó-meghibásodás, elmért stratégia, Szingapúrban és Koreában lángoló autó, Indiában kipurcanó generátor – Webbernek minden kijutott ősszel. 


Sokan természetesen arra gondolnak, hogy a Red Bullnál igyekeztek bebiztosítani Vettel sima győzelmét az amúgy is második számúnak tekintett és visszavonuló ausztrállal szemben. A csapatnál természetesen cáfolják ezt.
“Nagyon sok szerencsétlen hiba akadt Mark autójával, de ilyen az autóversenyzés. Tavaly Sebnek volt két peches generátorhibája, 2010-ben a motorjai adták meg magukat és így tovább. Összességében kiegyenlítődnek ezek a dolgok” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, akit amúgy a statisztikák is alátámasztanak. 
A főtervező Adrian Newey is leszögezi, hogy Webber egyszerűen balszerencsés; a mérnök – a tulajdonos Dietrich Mateschitzcel együtt – nem is akarna ártani a veteránnak, kimondottan nagyra tartja.
“Mit is mondhatnék? Csak annyit, hogy az összeesküvés-elméleteknek semmi értelme. Az autóink teljesen egyformák. Egyszerűen pechről van szó.” 
“Mark munkáját nem szabad alulbecsülni. Érdekesség, hogy Mark általában Sebastiannál előbb és pontosabban képes érzékelni az aerodinamikai módosításokat” – árulta el az Auto Motor und Sportnak a sztármérnök.