Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója szerint régóta hűvös a viszony Sebastian Vettel és Mark Webber között. A rossz kapcsolat oka nem az idei Maláj Nagydíj, ahol Vettel nyíltan ellenszegült a csapatutasításnak és megelőzte Webbert, de még csak nem is a 2010-es török futam, ahol az első-második pozícióban ütköztek.


Marko szerint Webber a 2007-es Japán Nagydíj óta haragszik Vettelre. Azon az esős versenyen Webber a második helyen állt, amikor a biztonsági autós szakaszban a harmadik, akkor még Toro Rossó-s újonc Vettel hátulról belehajtott. Webber nem spórolt a káromkodással, Vettelt “gyereknek” nevezte, aki “elbaszta” a versenyét.


“Sebastian valószínűleg élete első győzelmét vette el akkor Marktól. Azóta baj van köztük” – mondta Marko. Az idei Indiai Nagydíjon, ahol Vettel sorozatban negyedik vb-címét szerezte meg, a generátorhiba miatt kiesett Webber nem ment el a csapatfotózásra, pedig Vettel mellett a negyedik konstruktőri címet is ünnepelte az alakulat.

“Gratulálok Sebnek a bajnoksághoz, és persze a csapatnak is. A negyedik cím egészen elképesztő” – nyilatkozta utólag Webber.