Ha kicsivel ügyesebben taktikázik a McLaren, Sergio Perezzel akár egy dobogós helyet is elcsíphetett volna Indiában, a mexikói végül az ötödik helyen ért célba. Nagyon elégedett volt. „Ellentétben az előző két-három versennyel, végre egy tiszta versenyem volt, balszerencse nélkül” – mondta Perez.

F1: Perez úgy érzi, most megmutatta 1
F1: Perez úgy érzi, most megmutatta 5


„Az ötödik hely nagyszerű eredmény számomra, most megmutattam az értékeimet. Nem kérdés, hogy nagy nyomás van rajtam, de nyomás alatt még jobb érzés ilyen eredményt elérni. Nagyon elégedett vagyok. Fantasztikus érzés volt, amikor a verseny végén egyszerre előztem meg Hamiltont és Räikkönent, a négyes kanyarban olyan későn fékeztem, amennyire csak tudtam.”

„Nagyon kemény az idei szezon, de a mai eredmény ígéretes jel, és motiválja az egész csapatot az utolsó három versenyre. Sebastiannak nagyon gratulálok, az elmúlt években megmutatta, hogy igazi bajnok. Hihetetlen, amit elért!”

Jenson Buttonnak nem volt ilyen jó napja, csak 14. lett. „Ez egyike volt azoknak a pocsék napoknak” – morgolódott az angol. „Rögtön az első körben, a négyes kanyar kijáratában kemény ütést kaptam Alonsótól, amit nem nagyon értettem, mert rengeteg helyet hagytam neki. Az ütéstől megsérült a felni, ami kivágta a gumit, de csak három kör múlva derült ki, hogy baj van. Ezzel annyi volt a stratégiámnak.”