Mark Webberhez és Fernando Alonsóhoz hasonlóan a McLaren pilótái is a lassabb, közepes keverékű Pirelliket használták az Indiai Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában, hogy aztán vasárnap a tartósabb abroncsokon előnyt szerezhessenek a jóval gyorsabban kopó lágyakon indulókkal szemben.


Sergio Perez a 9., Jenson Button a 10. rajthelyet szerezte meg, az angol egyik szeme sírt, a másik nevetett a kvalifikáció után. 
“Valószínűleg a stratégia szempontjából ez volt a jó döntés, de azért bántott a dolog. A lágyakon nagyon jónak tűnt a tempónk, a Q1-ben én voltam a leggyorsabb, a Q2-ben pedig használt gumin is a második tudtam lenni. Szóval fájt, hogy aztán a közepesen mentem.”
“A közepessel nagyon nehéz dolgom volt, nem tudtam felmelegíteni, csak az első szektorban fél másodpercet veszítettem vele. Az elképzelés az, hogy a többiek 5-6 kör után kimennek a bokszba, mi pedig tiszta pályán futhatunk, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megint találkozunk majd” – utalt arra a 2009-es bajnok, hogy az előnyösebb első etap ellenére is nehéz lesz megtartani a pozíciót.
Perez sem volt elégedett, ő arra panaszkodott, hogy egy helyett két szett közepes keverékű gumit használt el a Q3-ban – feleslegesen, hiszen csak Buttont előzte meg.
“Csak mclarenes házi csata volt, ugyanis Fernando Alonso háromtizeddel gyorsabb volt, őt nem kaphattam volna el. Szóval ebből a szempontból bosszantó, hiszen megspórolhattam volna egy garnitúrát. De azt hiszem, a versenyre jó stratégiánk van.”