Papíron teljes dominanciával indult Sebastian Vettel számára az indiai versenyhétvége, amelyen bebiztosíthatja majd a sorozatban negyedik világbajnoki címét. A valóság egy kicsit problémásabb volt azért, a német kétségtelenül nagyon gyors volt a Red Bull-lal, egyedüliként futott 1:25-ös időt, de a lágy Pirellikkel nem nagyon bírt, erősen szemcsésedtek az abroncsai.


“A lágy gumi egyértelműen nem bírja sokáig. Még csak péntek van, a pálya most gumizódik fel, szombatra általában jobb a helyzet. És nem is volt sokáig fent a lágy. Vasárnap is rövid etapról lehet majd szó, persze ahogy mondtam, azért valószínűleg javul majd a helyzet, ahogy kiismerjük a viselkedését és elvégezzük az autó finomhangolását. Azonban ezzel együtt is azt gondolom, hogy vasárnap nem bírnak majd sok kört” – nyilatkozta az edzések után.
A mindkétszer a második helyen végző Mark Webber az edzések alapján nem tudta megmondani, hogy képesek lesznek-e a Pirelli által jósolt egykiállásos stratégiát végigvinni vasárnap.
“Majd meglátjuk a versenyen, az eddigiek alapján nehéz lenne jósolgatni, mindenesetre nem pánikolunk. A második szabadedzés azért egész más, mint a futam. Ott akár nagyon hosszú etapot is vihetünk a másik keveréken, és akkor az egy kiállás is lehetséges. De ki látja ezt előre? Mennünk kell, tartani a lépést, vagy még inkább nekünk diktálni, aztán kézben kell tartanunk a futamon.”