A hivatalos nyilatkozatokban ugyan megy az ajnározás, valójában azonban kevesen szeretik az Indiai Nagydíjat. Sok más mellett az idén a moszkitókkal is meg kell küzdeni az ázsiai országban, amely lehet, hogy a 2014-es kihagyás után sem tér vissza a naptárba.

F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 1
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 2

F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön?

F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 31
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 32
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 33
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 34
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 35
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 36
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 37
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 38
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 39
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 40
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 41
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 42
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 43
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 44
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 45
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 46
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 47
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 48
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 49
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 50
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 51
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 52
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 53
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 54
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 55
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 56
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 57
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 58
Fotó megosztása:
F1: Az utolsó Indiai Nagydíj jön? 59


A verseny belépőit a helyiek képtelenek kifizetni, az idén várhatóan alig lesz néző, a csapatok számára is horror az egész verseny. A vámügyintézés minden évben problémás, kaotikus a közlekedés, és még a trópusi betegségektől is tartani kell. A McLaren szerelőit bedugták egy olyan Hiltonba, amelynek környékét ellepték a moszkitók, a pilóták és a csapatfőnök legalább egy másik, biztonságosabb hotelben laknak.

“A hotel nagyon szép, az emberek kedvesek és barátságosak” – mondta Richard Goddard, Jenson Button menedzsere. “Noha a hotel új, ez nem nagyon érdekli a környéken hemzsegő moszkitókat.” A McLaren szóvivője, Matt Bishop szerint az egész stábot erős rovarriasztókkal kellett felfegyverezni.

Noha Sebastian Vettel jó eséllyel megnyeri a vb-t Indiában, barátnője és szülei nem kísérték el az országba. “India egy kicsit messze van ahhoz, hogy egy versenyre odautazzunk” – magyarázta a döntést Norbert Vettel. A negyedik vb-címére hajtó pilóta is mindent megtesz saját biztonsága érdekében, nem tesz jeget az italaiba, valamint nem fogyaszt helyi gyümölcsöket és salátákat. A Bild riportja szerint Vettel jó minőségű whiskeyvel gargarizálva pusztítja el a baktériumokat.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint a 2014-es hiányzás végleg megpecsételheti India sorsát. “Ha egy verseny egyszer kikerül a naptárból, akkor nagyon nehéz visszakerülnie” – vélekedett Kaltenborn. Vicky Chandhok, az indiai motorsport szövetség elnöke is tart attól, hogy a futam jövője veszélyben van. “Ha 2015-ben nem tér vissza az F1 Indiába, talán soha nem lesz újra futam. Emiatt aggódom, és éppen ezért azt szeretném, ha minél többen lennénk ezen a hétvégén, felejthetetlenné téve a versenyt” – mondta Chandhok.

Jövőre azért marad ki India a naptárból, mert október helyett tavaszi időpontot kapott volna, fél éven belül két verseny megrendezését pedig nem vállalták a szervezők. “Nagyon csalódottak leszünk, ha elveszítjük a futamot, mert tíz évig dolgoztunk érte. Az elmúlt két évben jót tett a gazdaságnak a verseny.”