A hétvégi Indiai Nagydíj előtt a McLarennél nem táplálnak illúziókat, Jenson Button úgy véli, hogy a korábbi futamokhoz hasonlóan a Buddh pályán is csak a top10 végében harcolhatnak majd.
“Az elmúlt pár futam alapján, reálisan csak pontocskákért küzdhetünk majd most is. De így is élveztem a koreai és különösen a japán versenyt, ahol a friss gumikkal sorra tudtam előzni a régebbi abroncsokon haladókat – mostanában elszoktam már ettől. Igyekszünk majd most is versenyben lenni a gyorsabbakkal” – mondta a 2009-es bajnok.
Button: Csak pontocskákra hajthatunk 1
Button: Csak pontocskákra hajthatunk 2

Button: Csak pontocskákra hajthatunk

Button: Csak pontocskákra hajthatunk 5
Button: Csak pontocskákra hajthatunk 6
Fotó megosztása:
Button: Csak pontocskákra hajthatunk 7


Az egyelőre bizonytalan jövőjű Sergio Perez is arra készül, hogy a sűrűjében kell hadakoznia, de azt mondja, élvezi ezt: “Tudjuk, hogy nincs meg az autónk ahhoz, hogy az első négyben legyünk, de a top10 határán mindig óriási a küzdelem. A pontokért való csatázás talán nem a McLaren profilja, de a beállítások eltalálása, a jó stratégia és a jó verseny így is sikerélmény. Most is ez lesz a célom.”
A McLaren pillanatnyilag a konstruktőri bajnokság 5. helyén áll, a 21 pontos hátrányban lévő Force India hanyatlása miatt pedig valószínűleg már nem is kell féltenie a pozíciót. A wokingi csapat persze saját mércéjével mérve siralmasan teljesít, idén a legjobb eredményük egy 5. hely még Kínából – 1980 után most történhet meg újra, hogy dobogós helyezés nélkül zárják az évet.
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh nagyon büszke a versenyzőkre a helytállásuk miatt.
Button: Csak pontocskákra hajthatunk 8


“Bár az elmúlt két versenyen az autónk nem volt alkalmas arra, hogy az első négy csapattal küzdjünk, azt hiszem, elégedettek lehetünk a munkánkkal. Annak ellenére, hogy Koreában és Japánban is problémák adódtak – törött első szárny, defektek -, a stratégiánk eredményes volt, Jensonnal és Checóval elfogadható eredményeket hoztunk.”
 
“Külön is meg kell dicsérnem a versenyzőinket – nehéz évünk volt, de mindketten higgadtak és elszántak maradtak, motiválták a csapatot, nagyon büszke vagyok arra, hogyan kezelik a helyzetet.”