A McLaren a következő egy-két évben két neveltjét is szeretné a Forma-1-be juttatni, az idén a Formula Renault 3.5-ben a bajnoki címig jutó Kevin Magnussen és a második helyen álló Stoffel Vandoorne is ígéretes versenyző.
Magnussen a Marussiánál és a Force Indiánál lehet esélyes már 2014-re, Vandoorne egyelőre kimaradni látszik, pedig neki is volt ajánlata, de nem kért belőle. A 21 éves belgát a Toro Rosso vitte volna a Red Bullhoz előléptetett Daniel Ricciardo helyére, de visszautasította az ajánlatot, árulta el a Le Soirnak.
„Igen, Helmut Marko megkeresett szeptemberben. Mivel da Costa nem remekelt idén, elbizonytalanodtak vele kapcsolatban, így megkerestek engem” – mondta a Red Bull-nevelésű portugálról, aki csak a 3. helyen áll a Formula Renault-ban a két mclarenes mögött.
Versenyfutás az F1-be - Vandoorne, Magnussen, da Costa
Versenyfutás az F1-be - Vandoorne, Magnussen, da Costa

Versenyfutás az F1-be – Vandoorne, Magnussen, da Costa

„Beszéltem a menedzsmentemmel, ők szoros kapcsolatban vannak a McLarennel, és azt javasolták, maradjak is velük. A Red Bull-os ajánlat csak egy évre szólt, míg a McLarenben hosszú távú lehetőséget látunk” – utalt arra Vandoorne, hogy a Red Bull versenyzői programja sok pilóta karrierjét „darálta be” már az évek során.
A belga elismerte, hogy a lojalitása ellenére egyelőre Magnussen élvez prioritást a McLarennél, ő maga nem is bízik benne, hogy már jövőre bejuttatják a Forma-1-be.
„A McLarennél velemi is foglalkoznak, de pillanatnyilag legfeljebb 20-25 százalékos esélyt adnék magamnak arra, hogy 2014-ben az F1-be kerüljek” – szögezte le, hozzátéve, hogy a legvalószínűbb folytatás egy újabb szezon a Formula Renault-ban, ugyanis a McLarennél nem tartják olyan sokra a GP2-t.
Az idei Formula Renault 3.5 széria vasárnap zárul a második barcelonai futammal. A német Auto Bild úgy tudja, hogy a Red Bull valamikor a jövő héten jelentheti be Antonio Felix da Costa 2014-es  Toro Rossó-s versenyeztetését.