A múlt hétvégén derült ki, hogy a McLaren elcsábította a Red Bull aerodinamikai főnökét, Peter Prodromout. A szakember már korábban is dolgozott Wokingban, méghozzá Adrian Newey mellett, az elmúlt 13 évben a sztártervező jobbkezének számított.
Nem lesz azonban könnyű a visszatérés, ugyanis a Red Bullnál nem tervezik, hogy Prodromout elengednék, mielőtt a szerződése 2014 végén lejár.
“Peter értékes tagja a csapatunknak. Jelentősen hozzájárul a munkához. A szerződések tartalma természetesen bizalmas, de az ő szerződése jó ideig él még. Egyértelműen nem akarjuk gyorsan elengedni, a csapatnál marad egészen a szerződés végéig” – mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner.
F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 1
F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 2

F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt

F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt

F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 6
F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 7
F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 8
Fotó megosztása:
F1: A Red Bull nem adja könnyen a főnököt 9


A kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy Prodromou végig dolgozik majd a 2014-es modell fejlesztésén, Horner így felelt: “A McLarennél is így volt, mielőtt hozzánk igazolt volna…” 
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is elismeri, hogy Prodromou érkezésének időpontja a Red Bull döntésén múlik.
“Szerződésünk van, a jövőben nálunk dolgozik majd. De jelenleg a Red Bull alkalmazottja, és ezt tiszteletben kell tartanunk. Épp ezért nem is beszélünk időpontokról, ez a Red Bull ügye, nincs rá befolyásunk.”
Úgy tűnik egyébként, hogy a Red Bull kénytelen is lesz dolgoztatni Prodromout, ugyanis egy korábbi bírósági precedens alapján a Forma-1-es aerodinamikai szakemberek nem küldhetők fél évnél hosszabb kényszerszabadságra, az ugyanis már a szakmai tudásuk romlásához, elértéktelenedéséhez vezethet. A 16 évvel ezelőtti ítélet egy bizonyos Adrian Newey ügyében született, aki akkoriban a Williamstől akart szabadulni, hogy a McLarennél folytathassa a munkát…