F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 1
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 2

F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban

F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 16
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 17
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 18
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 19
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 20
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 21
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 22
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 23
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 24
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 25
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 26
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 27
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 28
Fotó megosztása:
F1: Vettel az élen, Räikkönen a kavicságyban 29

Csak a szokásos: a Japán Nagydíj második szabadedzésén Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a lágyabb gumis rövid etapon, úgy, hogy az első, potenciálisan leggyorsabb körét nem is tudta jól végigvinni a forgalom miatt.
Vettel számára igen biztató, a többiek számára aggasztó, hogy a hosszabb etapon is nagyon jól ment a Red Bull, a német körönként fél-egy másodperccel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál.
Az egyedüliként 1:34 alá jutó címvédő mögött csapattársa, Mark Webber végzett, a harmadik leggyorsabb, 26 százados hátránnyal a mercedeses Nico Rosberg lett.
A negyedik idővel Kimi Räikkönen szerepel a táblázatban, de a finn az edzés második felében már nem szerepelt, ugyanis a Dunlop kanyarban kipördült és a kavicságyban maradt.
Nem ő volt az egyetlen, aki rosszul járt. A legnagyobb bukása Sergio Pereznek volt, a Spoon kanyarban megcsípte a műfüvet, majd nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. A McLaren mexikói pilótája saját lábán távozott, a vizsgálatok szerint nem sérült meg.
A Degner kanyarok is gondot okoztak: a délelőtti gyakorláson a kerekét elvesztő Pastor Maldonado délután egyszerűen nem tudta bevenni a kanyart, orral ment a falnak. A Degner 2-ben Fernando Alonso húzós megpördülést úszott meg, gyors korrekcióval sikerült elkerülnie a kavicságyat.
Rajtuk kívül is sokan megcsúsztak, szélesre vettek kanyarokat – Szuzuka nem könnyű pálya, a vezetést pedig az élénk és szeszélyes szél is nehezítette.
Az első hatban ott volt még a másik Lotusszal Romain Grosjean, valamint a délelőtti edzést megnyerő Lewis Hamilton, míg a top10 második felében az első gyakorláson is jól menő Daniel Ricciardo, a két Ferrari, valamint Jenson Button zárt.
Sebastian Vettel vasárnap bajnok lehet, ha győz, míg Alonso csak a 10. vagy 9. lesz – a spanyol pénteki 10. ideje alapján még realitása is van a dolognak.
Az edzésen csak 21 pilóta szerepelt, a marussiás Jules Bianchi délelőtt összetört autóját nem tudták megszerelni délutánra, csak szombaton vezet újra.
A Japán Nagydíj időmérője szombaton magyar idő szerint reggel 7 órakor kezdődik.
Japán Nagydíj, 2. szabadedzés, Szuzuka, 2013.10.11.