Élete egyik legemlékezetesebb győzelmét aratta Jenson Button két évvel ezelőtt Szuzukában, most is jó hangulatban utazik a Japán Nagydíjra. “Szuzuka egy kicsit olyan, mintha a második hazai pályám lenne” – mondta Button, akinek barátnője, Jessica Michibata Japánban született. “A 2011-es győzelmem azok közé tartozott, amelyek a legtöbb érzelmet mozgatták meg bennem, mert ez volt az első futam a pusztító cunami után.”

“Amit igazán szeretek Szuzukában, hogy a pálya nem bocsátja meg a hibákat. A legtöbb helyen ott a rengeteg aszfaltozott bukótér, belefér egy-egy elfékezés, aki viszont Szuzukában elrontja az S kanyarokat vagy a Degners kijáratát, a sóderben áll meg. És ezt szeretem, mert ez azoknak kedvez, akik nem hibáznak, és ettől lesz jobb a versenyzés. Mert folyamatosan koncentrálni kell.”

“Szuzukába olyan autó kell, amelynek egyensúlya rendkívül stabil, és jó leszorítóerőre is szükség van. Ez nem igazán kedvez az autónknak, de Korea megmutatta, hogy jól versenyzünk, és a balszerencsével együtt is pontot szereztünk. Az egész csapat pozitív hétvégét vár.”

Sergio Perez is imádja Szuzukát. “Odáig vagyok a gyors pályákért, és itt rengeteteg remek kanyar van. A Degners, a Spoon, a 130R és a többi” – mondta a mexikói. “Rendkívül lendületes pálya, az 1-es kanyarba vitt tempóval egészen a hetes kanyarig megyünk, ami tényleg elképesztő érzés.”

“Az egyetlen hátránya a pályának, hogy nehéz előzni, a kanyarok többsége gyors, a kemény féktávok után is ilyenek jönnek. Őrültként fogom nyomni, hogy jó eredményt érjek el a hétvégén.”