A beállítások terén erősen kompromisszumigényes koreai pályán eddig nem volt szerencséje Jenson Buttonnak, de ha az angolon múlik, most véget ér a rossz sorozat. “Ha van olyan pálya, amely eddig nem volt túl kegyes hozzám, akkor a koreai az” – mondta Button.

“Nagyon kemény versenyem volt 2010-ben, egy átlagos 2011-ben, tavaly pedig már a harmadik kanyarban kilökött valaki. Egyszerű lenne ezek után lehajtott fejjel menni Koreába, de épp az ellenkezője igaz: a szokásosnál is elszántabban készülök, hogy végre megfordítsam a trendet. Egész jó hétvégénk volt Szingapúrban, kihoztuk a legtöbbet az autóból, reálisan nem számíthattunk többre. Ez a cél a következő hétvégére is.”

“Nagyon fontos, hogy megerősítsük a pozíciónkat a bajnokságban, a koreai és a japán pontszerzés nagyon fontos lesz. Maximális elszántsággal vágunk neki ennek a versenynek.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök szintén a helyezés megerősítését tűzte ki célul. “A bajnokság vége, hat verseny nyolc hét alatt komoly fizikai erőpróba” – fogalmazott Whitmarsh. “Sajnos, a helyezésünkön már lehetetlennek tűnik javítani, de legalább ott szeretnénk maradni, ahol vagyunk. Ehhez folyamatos top10-es célba érésekre van szükség.”