F1: Webber kiakadt a büntetésen 2

Mark Webber műszaki hiba miatt a Szingapúri Nagydíj utolsó körén húzódott félre, majd a levezető körön Fernando Alonso Ferrarijára felkapaszkodva taxizott be a bokszutcába.
A régebbi eseteket idéző jelenet azonban nem nyerte el a versenybírók tetszését, a versenyíven leálló Alonso és a pályára beszaladó Webber is megrovást kapott, ami az ausztrálnak két korábbi intése miatt összesítve 10 helyes rajtbüntetést hozott a Koreai Nagydíjra.
“Nem sokat mondhatok erről. Bosszantó, de így döntöttek a stewardok. Ez rányomja majd a bélyegét a koreai versenyemre is, amit nehéz lenyelni” – mondta Webber a büntetés után.
Az egykori versenyző, tévés szakkommentátor Twitteren azt írta, hogy az ausztrál négyszemközt már nem volt ilyen visszafogott, nagyon rossz néven vette a büntetést: “Épp most beszéltem Webberrel, el sem tudják képzelni, mennyire ki van akadva a 10 helyes büntetés miatt.”
Webber csapatfőnöke, Christian Horner is sajnálta, hogy ilyen rosszul járt az ausztrál.
“A pilóták régebben is elvitték egymást – pár éve Mark és Fernando is megcsinálta már ezt fordított felállásban. Számomra az F1 egyik legendás pillanat, amikor Nigel Mansell felvette Ayrton Sennát. Most is jól mutatott a tévében, jó volt a show tekintetében, valószínűleg egy pénzbírság vagy egy enyje-bejnye is elég lett volna érte. Nagy kár, hogy megrovás lett belőle, mert a harmadik esetként már 10 helyes büntetést ér.”
“Sajnos csak a megrovás áll a stewardok rendelkezésére, de ezúttal talán elég lett volna, ha egy kicsit elbeszélgetnek a versenyzőkkel. Bosszantó, hogy emiatt Mark hátrányba kerül Koreában, ebben a tekintetben nonszensz az egész. De megértem, hogy a versenybírók is nehéz helyzetben vannak a rendelkezésükre álló eszközök miatt.”
A Webbert és Alonsót kerülni kénytelen Lewis Hamiltont is Mansellékre emlékeztette az eset, de felemásan ítélte meg a történteket:
”Igazán meghökkentett. Jobbra kerültem őket, de ha Mark véletlenül ott megy át, ahol én mentem, akkor elütöm. Szerencsére nem történt meg. A nézőknek biztosan szép látvány volt, és ha biztonságosan csinálják – azért a versenyíven nem szokás megállni! – akkor a jövőben is megengedhetnék ezt.”
A Twitteren a mclarenes Jenson Button is megszólalt: “Csalódást keltő Webber és Alonso büntetése, a sportszerűséget nem kellene szankcionálni. Fernando talán megállhatott volna jobb helyen is, de így is durva. Mondjuk egy beláthatatlan kanyarban a versenyíven parkolni tényleg nem túl okos dolog.”