Pénteken röppent fel a szingapúri paddockban, hogy a McLaren esetleg el szeretné csábítani Fernando Alonsót a Ferraritól. A wokingi csapatfőnök, Martin Whitmarsh azt mondta, bármelyik csapat szívesen vinné a spanyolt, így ők is.
Whitmarsh később egy hosszabb interjúban pontosított. Elismerte, hogy Sergio Perez távolabbi jövője nem biztos a csapatnál, de leszögezte, hogy 2014-re nem kívánnak változtatni a felálláson:
“Sergiónak nagyon komoly viszonyítási ponthoz kell igazodnia Jenson személyében, aki nagyszerű versenyző, kiváló csapatjátékos és nagyon nagy érték számunkra. Egy Sergio-féle fiatal reménységnek az lenne a dolga, hogy megverje őt, de idén ezt még nem tette rendszeresen.” 
“Legyünk őszinték: minden valószínűség szerint nem változik a felállásunk a jövő évre. Persze sosem lehet tudni, majd meglátjuk. De úgy gondolom, hogy a két pilótánk nagyon keményen dolgozott eddig ebben a nehéz évben, megérdemelnek egy újabb lehetőséget.”


Whitmarsh 2015-öt illetően már nyitottabb volt, felvetette, hogy a Ferrarinál gondok lehetnek majd a Räikkönen-Alonso párossal, a McLarennél pedig komoly pénzügyi lehetőségeket hoz majd a Honda érkezése. 
“A Honda teljesen megváltoztat mindent. A pénzügyi lehetőségeinket is megdobja majd, így megtehetjük, hogy körülnézzünk és megpróbáljuk megszerezni a legjobbat mindenből.”
“Azt hiszem, sok külső szemlélő kételkedik benne, hogy a Ferrari jövő évi felállása tényleg olyan jó lesz-e, mint papíron kinéz, és hogy egyben tartható lesz-e a páros. Ezért is mennek a spekulációk.” 
 
“Ami Alonsót illeti, csak kérdeztek, én pedig válaszoltam. Szeretném Fernandót a csapatnál? Igen. Meggondolnám a szerződtetését? Igen. De ez nem csak rajtam múlik. Mi mást mondhatnék? Nem mondom, hogy erről nem nyilatkozom, hiszen amúgy is csak a nyilvánvalót mondtam ki. Nem hiszem, hogy akkora titkot árultam el.”
Kérdésre a csapatfőnök azt mondta, hogy – elvi szinten – részéről a botrányosan alakult 2007-es idény nem lenne akadálya Alonso visszatérésének.
“Részemről nem zárná ki. Az még 2007-ben volt. Emlékszem rá, ott voltam. Legyünk őszinték: elég keserű véget ért a dolog, komoly indulatok voltak. De ma már más a helyzet. Ami engem illet, nem lenne akadály, Fernando egy másik kérdés. Remélem, hogy ő is így van vele, de azért kétlem.”
F1: Alonso nem akar a McLarenhez menni 3


A McLaren-pletykáról Alonsót is megkérdezték, azt mondta, nem vonzó számára a visszatérés: 
“Nem, nem igazán. Minden hétvégén újra elmondom, nem is tudom, minek kell ennyit ismételgetni, de én szeretem a Ferrarit és végig maradni fogok. Jól esik, ha más csapatok főnökei évről évre dicsérik a munkámat, és különösen, ha a McLarentől jön ez, hiszen annyit beszélnek arról, hogy gondunk van egymással, pedig nincs.”
“Jól esik, hogy ilyeneket mondanak, de nem szándékozom elhagyni a Ferrarit, van még három évem, és remélem, hogy még hosszabbíthatunk is azután.”