A Forma-1-ben 2002-ben bemutatkozott Mark Webber idén nyáron jelentette be, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani a Red Bull-lal, a szezon végén elhagyja a sportágat. A jövőre a Porsche gyári Le Mans-programjában induló 37 éves ausztrál az F1 Racing magazinnak beszélt a döntés hátteréről.
“A motivációt tekintve pár éve már ingadoztam egy kicsit. A téli időszakban erőt kellett gyűjteni, a tűz már nem lobogott annyira, mint 24 évesen” – mondta, hozzátéve, hogy azért még egy évet maradhatott volna.   
“Még mindig élvezem, amikor beszíjaznak az autóba és végiggurulok a bokszutcán, szóval ez egy kicsit rossz érzés, de beszéltem már jó néhány sportolóval, akik hasonló válaszúthoz jutottak, aztán rosszul döntöttek. Talán a kelleténél egy évvel korábban távozom a Forma-1-ből, de a 2014-ben érkező nagy változások és a Porsche ajánlata miatt most a legjobb lépni.”
 
A veterán egyébként hangsúlyozza, hogy nem a versenyzésből lett elege, inkább a Forma-1-gyel járó “körítés” volt már sok.
“Emlékszem, hogy évekkel ezelőtt egyes sportolóktól az hallottam, hogy addig lehet csinálni, amíg meg tudják őrizni a motivációt. Nem egészen értettem ezt, hogy lehet egyáltalán elveszíteni? De aztán idővel bennem is egyre többször merültek fel kérdések, amik korábban soha” – magyarázta a Minardinál, a Jaguarnál, a Williamsnél, majd végül a Red Bullnál szolgáló Webber. 
“Nem is a versenyzést, a vezetést illetően, sokkal inkább az F1-es programomat illetően, ami az év 11 hónapját jelenti. Az utazás, a szállodák. Az állandóan ismétlődő dolgok. A sajtó. Sok-sok apróság, amit élvezettel csinál az ember lelkes fiatalként, de aztán eljut oda, hogy megkérdezi magától, tényleg kell még ez nekem? Aztán képbe került a Porsche, és azt mondtam magamban, nem, valószínűleg már nem vagyok kénytelen csinálni ezt.”