F1: Hamilton szeretné, ha kifütyülnék 2

Sebastian Vettel épp csütörtökön panaszolta, hogy igazán rosszul esik neki, amikor a helyszíni nézők fújolással “üdvözlik”, akár nyer, akár kiesik, de nem ő az egyetlen, akinek kijut ebből. 
Az olasz Ferrari-szurkolók, a tifosók a 2007-es mclarenes Alonso-háború miatt majdnem annyira utálják Hamiltont, mint a spanyol “kollégáik”, így amikor tavaly az angol pilóta megnyerte az Olasz Nagydíjat bőven kapott a huhogásból. Az idén már a Mercedesben ülő 2008-as bajnok azonban cseppet sem bánná, ha idén újra ezt kellene hallgatnia.
“Imádnám, ha idén is ilyen élményem lenne! Ha a dobogón állva fújolnak, az azt jelenti, hogy győztem, azt pedig nagyon szeretném! Talán meglepő, de azért Mercedes-szurkolóból is sok van itt. A Ferrari-szurkolók persze biztosan nem változtatnak véleményt mostanában, de ez természetes” – mondta csütörtökön. 
Bár Hamilton legutóbb, Belgiumban is megszerezte a pole-t, a futamon már nem volt annyira versenyképes, csak a 3. lett végül. A csapat Monzára tovább csiszolgatta az alacsony leszorítóerejű csomagját. 
Az angol versenyzőnek Spában fékproblémái is voltak, Monza pedig szintén nem kíméletes ebben a tekintetben, kevés, de brutális lassulások vannak a pályán. Hamilton reméli, hogy ezt is megoldották mostanra.
“A csapat nagyon alaposan kielemezte és megpróbálta megérteni a spái problémákat, és azt hiszem, sikerült is. Hogy ezen a hétvégén is lesznek-e gondok vagy sem, majd meglátjuk, mindenesetre jobb hétvégét remélek.”
“Az aerodinamikai csomag a legfontosabb. Elég trükkös a pálya, fontos a jó kerékvető-kezelés és a fékezési stabilitás, de még lényegesebb, hogy megfelelő legyen a sebességi fokozatok kiosztása, hogy meglegyen a csúcssebesség az egyeneseken. Azt hiszem, a fékekkel még mindig nem vagyunk kint a vízből egészen, számítok rá, hogy akadhat gond most is. A McLaren mindig erős volt itt ebben a tekintetben, a fékekkel tényleg nagyon sokat lehet nyerni. De a csapat azt mondta, hogy elboldogulunk, szóval remélem, hogy erősek lehetünk!”
Hamilton pillanatnyilag harmadik az egyéni bajnokságban, az éllovas címvédő Sebastian Vetteltől 58, a hozzá hasonlóan üldözői pozícióban lévő Fernando Alonsótól 12 pontra van.