Miért rajonganak érte milliók? Mitől szimpatikusabb Räikkönen, mint egy tervszerűen tenyésztett, skatulyából kihúzott, szépen mosolygó bajnok? Valószínűleg mindenki tud pár indokot, érvet felhozni példaképp, de mi nem elégedtünk meg ennyivel! Kimi népszerűségét kutatva összegyűjtöttük azt a nyolc tényezőt, amelyek megdönthetetlenül bizonyítják, hogy a finn pilóta nélkül csak unalmas körözés lenne a Forma-1!

1. Jól áll neki a gorilla jelmez – Kimi mindig híres volt önfejű természetéről. Őt nem érdekli, ha csapata dollármilliókat veszít, mert sérülése miatt kénytelen kihagyni pár futamot. Egyszerűen hajtja a vére, ezért 2007-ben, mindenki tudta nélkül, gorillajelmezben indult egy helyi csónakversenyen.

Kimi Räikkönen nélkül az F1 csak unalmas körözés 1

2. Tudja mit csinál – Ezt talán ragozni sem kell, A 2012-es szezon magasan legszórakoztatóbb rádióbeszélgetését is neki köszönhetjük, azóta tudjuk, hogy Kimi versenymérnökének láblógatás az élet, felesleges tanácsokkal, adatokkal tömnie pilótáját, ő tudja mit csinál!


3. Brutálisan őszinte – Vettel diplomatikusan csűri-csavarja a szavakat, Alonso összeszorított foggal dühöng ha kényes kérdést kap, ellenben Raikkonen rágódás nélkül önti mondatokba mondanivalóját, legyen szó előzésről, vagy a klotyóban töltött percekről.

4. Mindent imád ami benzint éget – Nyilván ez szinte az összes pilótáról elmondható, de azért kevesen hagyják ott a mezőny legnagyobb hírű istállóját azért, hogy a rali-világbajnokság mezőnyében tébláboljanak. A finn pilótát viszont vonzotta a WRC, ezért belevágott. Esett-kelt, de nyakamat rá, hogy jól érezte magát, és úgy tűnik, neki csak ez számít.


5. Buliban nem ismer tréfát – Igen, igen a jó öreg pletyka: KIMI EGY ALKESZ! Pedig nem bulizik többet, mint átlagos kortársai, csak az F-1 mezőnyben tűnik kakukktojásnak, hogy néha elcsúszik a szeszen. Nem vesz fel felesleges álszent pózokat, ahogy minden másban ebben is őszinte, saját magát adja.


6. Magasról tesz a sajtóra – Orr alatt elnyammogott félmondatai között igazi aranyköpések bújnak meg, ha pályafutása végén kiadnak egy Räikkönen összest, garantáltan viszik majd mint a cukrot.


7. Látszatra sohasem izgul – A Jégember becenév nem véletlen, Kimi ha nyer, ha veszít sosem ereszt el egy félszeg félmosolynál többet, legyen akármilyen forró a helyzet, arca javarészt merev jégtömbre emlékeztet.

Kimi Räikkönen nélkül az F1 csak unalmas körözés 2

8. Piszkosul gyors, és kiegyensúlyozott pilóta – Az elmúlt 15 év legnagyobb tehetsége, 23 együléses autóban töltött futam után robbant be a Forma-1-be, tehát nem mondhatjuk, hogy kifejezetten célszerszámnak tenyésztett kamaszként érkezett volna. Ennek ellenére töretlen sikerrel szerezte a pontokat, a Schumacher úthenger évei alatt többször állt dobogón, sőt nyert is, de a csúcsra a Ferrarival ért fel a 2007-ben szerzett világbajnoki címmel. Ennek ellenére úgy tűnik, igazi helyét a Lotus csapatánál találta meg, ahol eddig elképesztően teljesít, futószalagon dobogón végez, és a 2012-es Bahreini futam óta minden esetben hozott pontot a csapatnak!