Szeptemberben vetítik a hazai mozik az 1976-os F1-es bajnoki idényt, Niki Lauda és James Hunt párharcát bemutató mozifilmet. A Hajsza a győzelemért című alkotást az Oscar-díjas Ron Howard rendezte.

Itt a Forma-1-es mozi harmadik előzetese.

Az akkor a Ferrarinál versenyző osztrák címvédőt a Becstelen Brigantykból ismert Daniel Brühl, míg a McLarent hajtó angol playboyt a Marvel-filmek Thorját játszó Chris Hemsworth alakítja.

A történelmi hűséghez, a részletekhez való ragaszkodásáról ismert Howard a filmet eredeti autókkal és több eredeti helyszínen forgatta, többek között a Nürburgringen, Lauda horrorbalesetének helyszínén is dolgoztak. Emellett Nagy-Britanniában és Ausztriában is vettek fel jeleneteket.

Niki Lauda természetesen már látta a filmet, ahogy számos más pilóta és Bernie Ecclestone is ott volt a Német Nagydíjon tartott privát vetítésen, amely nyomán Howard elégedetten nyilatkozott:

“Mondtam Bernie-nek, hogy nagyon hálás vagyok, amiért időt szakított a megnézésére, erre ő megköszönte nekem, hogy megcsináltuk a filmet. Igazán visszarepített azokba az időkbe, mondta. És a meglepetés szót használnám talán minden eddigi vetítésre – az emberek úgy távoznak, hogy többet kaptak, mint amit vártak, ami nagyszerű érzés.”