A vasárnapi Német Nagydíj ijesztő epizódja volt, amikor a rosszul sikerült kerékcsere után a bokszból távozó Mark Webber jobb hátsója elszabadult és nagy sebességgel pattogva eltalált egy arrébb dolgozó operatőrt.  
A brit kameraman, Paul Allen agyrázkódást, kulcscsont- és bordatörést szenvedett, és ezzel még viszonylag olcsón megúszta, ugyanis könnyen tragédia is lehetett volna az esetből.
A Red Bull 30 ezer eurós pénzbírságot kapott, az incidens pedig rávilágított, hogy a biztonságon mindig van mit fejleszteni.
“Erős emlékeztető ez arra, hogy a bokszutcai munka, akár a szerelőkről, akár egy operatőrről van szó, veszélyes. Gyorsan mennek az autók, nagy energiák vannak a környékükön, szóval oda kell figyelnünk. A szerelőknek kötelező a védőfelszerelés, és talán erre lenne szükség a sűrűjében dolgozó operatőröknél is” – mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner.
A Mercedes nek 2010-ben volt hasonló esete a Hungaroringen, akkor Nico Rosberg elszabadult kereke egy Williams-szerelőt talált el. 50 ezer euróra büntették a csapatot. 
A csapatfőnök Ross Brawn is egyetért Hornerrel, szerinte is érdemes lenne a 2014-től minden, az autón dolgozó csapattag számára kötelezővé váló bukósisak viselését a média tagjaira is kiterjeszteni. 
“A most látottak alapján el kell gondolkodnunk azon, hogy megfelelő-e a bokszutcában dolgozók öltözéke. A bokszutcában mindenkinek sisakot kellene viselnie. Mindenképp érdemes lenne ezt újra átgondolnunk!”
A McLaren csapatfőnöke szerint az eset arra hívta fel a figyelmet, hogy az F1 talán elkényelmesedett egy kicsit a biztonság szempontjából.
“A kerék végigpattogott a bokszutcán, nagyon ijesztő volt! Azok, akik már 25 éve is itt voltak az F1-ben, még a sebességkorlátozások előtt, érezték a veszélyt a levegőben. Mára egy kicsit elkényelmesedtünk.”