Silverstone-ban Sebastian Vettel kiesésével Fernando Alonso közelebb került a lassan-lassan ellépő címvédőhöz, de a Német Nagydíjon a ferraris csak a 4. lett, míg a Red Bull-pilóta nyerni tudott.
Alonso ugyan a második a bajnokságban, de hátránya 34 pont Vettelhez viszonyítva (157-123), az idény a Magyar Nagydíjjal a feléhez ér, így a Hungaroringen már igazán jó eredményre lenne szükség, állítja.
“A fő cél minden hétvégén az, hogy Sebastian előtt végezzek, most pedig nem sikerült, úgyhogy nem lehetünk elégedettek. Tény, hogy Silverstone-ban hoztam rajta 15 pontot, de itt veszítettem 13-at, szóval nagyjából ugyanott állok. A nyári szünetre kisebb hátránnyal szeretnék menni, szóval Magyarországon már tényleg előtte kell majd végeznem. Nem könnyű, de most azonnal meg kell kezdenünk a lemaradás csökkentését!” – szögezte le a kétszeres bajnok.
A nürburgringi 4. hellyel, pusztán a futamot tekintve azért elégedett volt: “Úgy gondolom, nagyjából ez volt a maximum. A stratégia jól működött, a nyolcadik helyről rajtoltam és az élmezőnyben végeztem, mindössze négy másodpercre Vetteltől. Szóval a versenyen nem volt rossz a tempó, de arra nem volt elég, hogy megelőzzem őket.”