Az Oscar-díjas rendező, Ron Howard csütörtök este a leghozzáértőbb közönségnek: Forma-1-es vezetőknek és pilótáknak mutatta be az 1976-os világbajnoki szezont feldolgozó filmjét, a Hajsza a győzelemért (Rush) a Nürburgringen.
A vetítésen többek között ott volt Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Felipe Massa, az egyik fő karakter, Niki Lauda, Ross Brawn, Adrian Newey, Christian Horner, Paddy Lowe, Toto Wolff, Sam Michael, valamint Bernie Ecclestone és felesége is.
“Hazamentem, és azonnal hívtam a feleségemet, Cherylt. Tökéletesen értette, hogy miért hasonlítottam ezt ahhoz, amikor a NASA-s repülésirányítóknak és az űrhajósoknak mutattuk meg az Apollo 13-at. Ezen az estén is hasonló érzésem volt, mindenki véleményezett, hozzászólt, dicsért” – mondta a rendező a minipremierről.
“Itt az elit, ők értenek ehhez, vajon mit fognak gondolni? Beszélgettem a pilótákkal, nagyon dicsérték a filmet, ami igazán jólesett. Némelyik mérnök is egészen odavolt az eredménytől. Nem tudom, miért, talán más filmeket kiábrándítónak találtak, vagy egyszerűen azt gondolták, hogy túl nagy falat lesz nekünk a téma.”
Howardnak különösen fontos volt, hogy Ecclestone is megdicsérte a filmet.
“Mondtam Bernie-nek, hogy nagyon hálás vagyok, amiért időt szakított a megnézésére, erre ő megköszönte nekem, hogy megcsináltuk a filmet. Igazán visszarepített azokba az időkbe, mondta. És nem viccelt, inkább el volt érzékenyülve, és talán meg is volt lepve. És a meglepetés szót használnám talán minden eddigi vetítésre – az emberek úgy távoznak, hogy többet kaptak, mint amit vártak, ami nagyszerű érzés.”