Jenson Button Q3-as szerepléssel örvendeztette meg a McLarent a Nürburgringen, az angol hihetetlenül büszke a Q2-ben futott körére. “Annyira jó volt a köröm a Q2-ben, hogy még mindig vigyorognom kell, ha eszembe jut” – mondta Button. “Nem kérdés, hogy nagyon-nagyon hosszú ideje ez volt a legjobb köröm, nem hiszem, hogy bármit benne hagytam volna. Nagyon elégedett vagyok!”

“Nehéz döntést kellett meghoznunk a Q3-ban: a lággyal vagy a közepessel menjünk, esetleg egyáltalán ne fussunk mért kört? A szívem azt mondta, hogy menjünk, csináljuk, az eszem ugyanakkor azt súgta, ne csináljunk semmit. A tempónk alapján akár a hatodik hely is összejöhetett volna, de végül úgy döntöttünk, hogy Hülkenberggel macska-egér játékot játszva nem teljesítünk mért kört. Nem rossz a kilencedik hely, mert így legalább a pálya tiszta oldalán vagyok, és még van időnk gondolkozni a gumiválasztásról.”

Sergio Perez csak a 13. helyről indulhat vasárnap, a mexikói kicsit bosszús volt. “Nem ez volt a legjobb napunk. Nem gondoltam volna, hogy a 13. hely lesz az enyém, bár egész hétvégén problémáink voltak. Ma ráadásul rossz irányba mentünk: a délelőtti szabadedzésen nem volt az igazi az autó, de a változtatásoktól még rosszabb lett. Nagyon alulkormányzott volt, a gumikat is alig tudtam felmelegíteni” – mondta Perez.