A Ferrari pilótái a Német Nagydíj időmérőjének második szakaszában a leggyorsabbak voltak, de a Q3-ban feladták a küzdelmet, a gyorsabb lágy gumi helyett a közepest tették fel, hogy vasárnap arról rajtoljanak majd.
“Azt hiszem, ezen a hétvégén előrébb léptünk. Versenyképesebbek vagyunk, mint Silverstone-ban voltunk, hiszen ott 1,5 másodperccel voltunk lemaradva az edzéseken és a Q1-ben és Q2-ben, ma nem ez volt a helyzet. Szóval egyértelműen előrébb léptünk, de még fejlődnünk kell, nem is kérdés” – mondta Fernando Alonso
“Sosem voltunk a leggyorsabbak, főleg nem szombatonként, de most bizakodóbbak lehetünk a versenyt illetően, az autó normálisabban teljesít.”
A spanyol egyébként kicsit ellentmondásosan magyarázta a Q3-as gumitaktikázást:
“Amikor a többiek belehúztak a Q3-ban, láttuk, hogy az 1:29,3-as idő nekünk egy kicsit már sok lenne. Sejteni lehetett, hogy a lágyon olyan 5-6. helyen lehetnénk, a közepesen meg a 7-8-on. A stratégia szempontjából pedig nem egyértelmű, hogy melyik a jobb” – utalt arra, hogy a lágy gumikat valószínűleg 5-7 kör után lecserélik majd az élen haladók.
“De teljesen mindegy, milyen gumi van fent, ha gyors az autó, akkor fel lehet érni a dobogóra, meg lehet nyerni a versenyt, ha nem gyors, akkor meg nem számít a gumi, nem lesz belőle pont. Szóval a tempó számít majd holnap, nem a gumi és a stratégia.”