A Brit Nagydíjon látott gumirobbanások után egyértelmű volt, hogy azonnal változtatni kell a Pirelli jelenlegi gumijain. 
Az olasz gyártó vizsgálatai alapján a silverstone-i defekteket elsősorban maguknak köszönhették a csapatok, de a Pirelli ezzel együtt változtat a hétvégi Német Nagydíjra, a gumik megkapják a Kanadában már tesztelt, a jelenlegi acélnál kevésbé melegedő kevlár öveket.
A versenyzők üdvözlik a lépést, de egyelőre óvatosan nyilatkoznak – Lewis Hamiltonhoz hasonlóan Fernando Alonso is kivár az ítélettel. A spanyol centikkel kerülte el, hogy Sergio Perez abroncsdarabja fejen találja a Brit Nagydíjon.
“Ott haladok valaki mögött, aztán gumidarabok jönnek 300 kilométeres sebességgel. Ha eltalálják a sisakot, olyan, mintha golyók lennének, kinyírnak. Most változtatnak a gumikor, talán sosem volt még ilyen, hogy az idény közepén ezt tették. Egyeseknek előnyt jelent majd, másoknál visszafogja a teljesítményt. Reméljük, mi azok között leszünk, akik nyernek vele!” 
“A Silverstone-ban tapasztaltak után most javulásban bízva megyünk a Nürburgringre. Tudomásom szerint többféle módosítás is történik, amelyeknek köszönhetően mi, pilóták, már biztonságban lehetünk” – mondta a kétszeres világbajnok.
“Egyelőre azonban nem jósolgathatunk, hiszen senki nem próbálta még ki a gumikat, nem tudjuk, mekkora javulást hoznak majd, csak remélhetjük, hogy nem lesz veszélyes a versenyzés.”
A Pirelli a Nürburgringre szánt gyors módosítások után a Magyar Nagydíjra visszatér a 2012-ben használ konstrukcióihoz, igaz, megtartja az idei keverékeket. Az új hibrid gumikat a két hét múlva következő silverstone-i ifjoncteszten próbálják majd ki a csapatok.
Alonso a Ferrari Német Nagydíjon várható formáját illetően nem mer tippelni:
“Választ kell kapnunk arra, milyen is az igazi teljesítményünk. Silverstone-on kívül egész évben jók voltunk, ott viszont nem tudtuk tartani a lépést az élmenőkkel. Kíváncsi vagyok, hogy egyedi esetről volt szó vagy lépéshátrányba kerültünk.”
 
A Mercedes a Brit Nagydíjon a konstruktőri bajnokság harmadik helyére szorította a Ferrarit, így a spanyol mostantól komoly veszélyként számol velük:
“A Mercedes nagyon erős. Már bizonyították, hogy nagyon gyorsak. Korábban csak az időmérőn, de most már a futamon is gyorsak voltak. Számomra nem kétséges, hogy a végéig versenyben lesznek majd, Nico és Hamilton kemény ellenfél lesz.”