A Brit Nagydíj 3., szombat délelőtti szabadedzésén száraz, napos, de hűvös (17-18 fok) és szeles idő fogadta a Forma-1-eseket.
A közepes keveréken futott kvalifikációs felkészülési körök alapján elég valószínűnek tűnik, hogy egy ezüst nyíl nyerhet majd délután, ugyanis péntek után ezúttal is Nico Rosberg volt a leggyorsabb, mögötte pedig csapattársa, Lewis Hamilton zárt. Csak ők ketten mentek 1:32 alá.
Mögöttük két korábbi siverstone-i győztes Sebastian Vettel és Mark Webber zárt, de a Red Bull-osok hátránya már fél másodperc feletti volt Rosberghez képest.
Az 5-8. helyen sorakozó Romain Grosjeant, Daniel Ricciardót, Fernando Alonsót, Kimi Räikkönent  csak századok választották el egymástól a leggyorsabb köreiken, ahogy a két Force Indiá-s és Jean-Eric Vergne is elég közel volt még hozzájuk.
A Q3-ban komoly vérre menő csata lehet a top10 második felének helyeiért. 
Az edzés kellemetlen meglepetése volt, hogy visszatért a Pirelli gumiproblémája: a mclarenes Sergio Perez bal hátsója a Copse kanyarban egyszerűen “szétrobbant”. A pilóta nem érintett kerékvetőt, nem ment törmelékre, az eset a korábban látott esetekre hasonlított. A gyors, a gumikat komolyan terhelő Silverstone-ban komoly lehetőség az ismétlődés.
A Pirelli a pénteki edzésekre tesztelésre már kiadta az ilyen hibák kiküszöbölésére gyártott, eltérő ragasztású kemény keverékét, de azt egyelőre nem tudni, mikor kerülhet majd a pályára élesben is.
Később a Pirelli egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy Perez gumija esetében nem futófelület-leválásról volt szó, valami az oldalfalat vágta ki, de a pontos vizsgálatok előtt nem tudnak részleteket mondani.
A Brit Nagydíj időmérője délután 14 órakor kezdődik.
Brit Nagydíj, 3. szabadedzés, Silverstone, 2013.06.29.