Bár az 1976-os idényt, Niki Lauda és James Hunt küzdelmét feldolgozó Hajsza a győzelemért (Rush) már a kanyarban van, úgy tűnik, egy másik F1-es filmről le kell mondanunk.
2006-ban három Oscart elnyert Túl a barátságon (Brokeback Mountain) producere, William Pohlad már három éve dolgozott az 1969, ’71 és ’73 világbajnoka, Sir Jackie Stewart karrierjét feldolgozó játékfilmen, de egy darabig biztos nem lesz belőle semmi, ugyanis a skót legenda felesége megvétózta a sztori egy elemét.
Lady Helen Stewartnak az nem tetszett, hogy a forgatókönyvben házasságtörő viszonyt költöttek közte és férje csapattársa, az 1973-ban tragikusan fiatalon elhunyt nagy ígéret, Francois Cevert között. 
“Komoly, nagy film lett volna, de bele akarták tenni, hogy viszonyom volt Francios Cevert-rel, ezt pedig nem hagytam, mert nem igaz” – mondta a Mail on Sunday-nek a feleség. 
“Ez lett volna a film legizgalmasabb része, de egyszerűen nem lett volna igaz. Francois Jackie-nek és nekem is nagyon jó barátom volt, és ezt akarták felfújni, ami őrültség! Francois-t akkoriban Franciaország legizgalmasabb férfijának tartották. Mi is nagyon jóban voltunk vele, imádta a gyerekeinket, szeretett mindannyiunkat és csodálatos barátnője volt. De Jackie-vel gyerekkori szerelmesek vagyunk, 50 éve boldog házasságban élünk. 16 évesek voltunk, amikor megismerkedtünk, 21 évesen házasodtunk, két gyerekünk és kilenc unokánk van.”
Stewart asszony nem is egészen érti, miért volt olyan fontos ez a csavar.
“Nos, végül nem lesz film, és csakis emiatt fújták le. Számomra elég ostobaságnak tűnik, hiszen eleve nem is volt igaz a dolog.”