Míg a Red Bull mérsékelt lelkesedéssel, de elfogadta a Mercedesre kirótt enyhe büntetést, az ügyet elindító másik csapat, a Ferrari nem nyelte le olyan könnyen a dolgot. Félhivatalos formában, a Horse Whisperer (Lovakkal Suttogó) nevű megmondóemberükön keresztül reagáltak.
“Ma kiderült, hogy ha valaki bűnös is – és ebben az esetben ez vitathatatlan, igazolt tény -, mindig van mód az evickélésre. Elég csak a bírónak javasolni, hogy mi legyen a büntetés, mondjuk valami kis dádá…” – írta szokásos vitriollal a Horse Whisperer.
“Finoman szólva is elképesztő, hogy a bűnös gyakorlatilag sértetlenül megússza, hogy ‘sportszerűtlen előnyhöz jutott’. Ne mondja senki, hogy három napos magányos Barcelonai teszt ugyanaz, mint kilenc másik csapattal közösen, fiatal reménységekkel tesztelni Silverstone-ban, ahol még nyár közepén is szeszélyes az időjárás!” 
“És mi lett volna, ha az ifjoncteszt után történik ez? Akkor mi lett volna a büntetés? Eltiltották volna őket az évzáró vacsoráról?”
“Kezd unalmassá válni, ami ma a Forma-1-ben megy – valaki hibázik, valaki szabálytalan alkatrésszel versenyez, aztán csak annyi az egész, hogy a következő versenyre cserélni kell… Nekünk ebből az a tanulság, hogyha egy napon a Whisperer csapatfőnök lesz, és rosszul indul az idény, elég lesz szervezni egy kellemes kis teszthetet, aztán kihagyni egy másik, későbbi tesztet, amikorra már úgyis sínen lesznek a dolgok. Nos, hogy hangzik?”
Végül arra is kitért, hogy a Mercedes a Ferrari pirellis tesztjével próbált takarózni:
“Ó, és hadd emlékeztessük azokat, akik átláthatóságról és hitelességről locsognak, hogy a szabályok teljesen egyértelműek: aktuális autóval nem lehet tesztelni, kétévessel vagy annál régebbivel azonban kedvünk szerinti pilótával, kedvünk szerinti öltözékben, a nekünk tetsző meghívottakkal megyünk ott és annyit, ahol és amennyit kedvünk tartja.”