Sebastian Vettel simán nyerte a Kanadai Nagydíjat, de nem sok hiányzott hozzá, hogy 2011 után, amikor az utolsó körben előzte meg Jenson Button, ismét kiengedje a diadalt a kezéből. A háromszoros világbajnok elbambult kicsit, de hibájának végül nem lett komolyabb következménye.

“Fantasztikus napunk volt, Sebastian nagyszerűen vezetett” – mondta Christian Horner csapatfőnök. “A falat azért elég keményen megcsapta, amikor igyekezett előnyt kiépíteni a kiállásra, de összességében egy szavunk sem lehet rá. Az ütközés legalább felébresztette, másokkal is előfordul, hogy nagy előny birtokában veszítenek kicsit a koncentrációból. Mindenki hibátlanul dolgozott, így kell ennek lennie!”

Mark Webbernek is volt egy ütközése, erről azonban az ausztrál nem tehetett: a lekörözött Giedo van der Garde simán rácsukta az ajtót. A Red Bull első szárnya kicsit megsérült, ennek is köze lehetett ahhoz, hogy Fernando Alonso simán megelőzte Webbert.

“Mit ne mondjak, nem segített az ütközés” – fogalmazott az ausztrál. “Fogalmam sincs, hogy mit csinált, kék zászlók voltak, mégis megpróbált úgy elfordulni, mintha egyedül lenne. Egyesek mintha túlságosan is a saját versenyükre koncentrálnának. A negyedik hely így nem is rossz.”

Van der Garde a verseny után gyorsan twitterezett egyet, és elnézést kért Webbertől. “Nagyon sajnálom. Tanulni fogok a felügyelők ítéletéből!” – írta a holland.