Jenson Button a pénteki szabadedzések után arról beszélt, hogy neki és a McLarennek jól jöhet majd az esős kvalifikáció. Nem így alakult, Sergio Perez a 13., ő maga pedig csak a 14. lett.
“Hogy őszinte legyek, annyira nem is vagyok ideges. Egészen ijesztő volt kint a pályán, szinte végig inkább becsuktam a szemem!” – kezdte a korábbi montreali győztes, aki a Q2 végén már nem ért fel egy utolsó gyors körre.
“A csapat visszaszámolt, úgy gondoltam, elég lesz 10 másodperc, de nem lett elég. Bár azt hiszem, amúgy sem lettem volna elég gyors. Emellett ez egy olyan időmérő volt, amikor vagy összejön minden a forgalom és az eső érkezését tekintve, vagy nem. Minden egyes alkalommal, amikor neki akartam futni egy gyors körnek, történt valami – piros zászló, sárga zászló, még több eső. Egyszerűen nem akart összejönni.”
“Úgy tűnik, nem voltunk jók a nedves körülmények között. Azt hittem, azok leszünk. De talán túl kicsi leszorítóerőt használtunk, ez is hiba lehetett.”
Perez jóval pozitívabban beszélt, szerinte csakis a Massa balesete miatti megszakítás akadályozta meg abban, hogy Q3-ra jó időt fusson.
“Ma nem állt mellénk a szerencse. Már az utolsó sikánban jártam, szuper köröm volt, amivel simán továbbmentem volna, amikor jött a piros zászló. Az utolsó próbálkozásomnál forgalom volt, és nem tudtam felmelegíteni a gumikat. Kár, mert szerintem megvolt a tempónk, még úgy is, hogy a versenyre koncentráltunk a beállításokkal – de így legalább jó helyzetben lehetünk a futamon. Nince ez még lejátszva, jó pontokat szerezhetünk!”