Úgy tűnik, hogy tavalyhoz hasonlóan idén sem kedveli a Lotus a hideget, a mezőny legjobb gumikímélési tulajdonságokkal rendelkező autójával kicsit küszködtek pénteken Kimi Räikkönenék. A finn pilótának ráadásul fékproblémái is voltak a második edzésen, csak a 11. idővel zárt.
“Egész nap fejlesztgettük az autót, és az edzés végére már egész okés volt. Nem ideális, de nem is katasztrofális. Nem volt könnyű felmelegíteni a gumikat, de elég hideg volt, szóval nem nagy meglepetés. Ha sikerült ezen felülkerekednünk, az előrelépés lesz, bár a világot nem váltja meg. Azon dolgozunk majd, hogy az időmérőre sikerüljön javítani a gumimelegítésen, majd meglátjuk, milyen lesz az időjárás” – mondta.
Romain Grosjeannak jobb napja volt pénteken, mindkét edzésen a 3. idővel zárt, bár a gumikkal neki is voltak gondjai.
“Nagyjából normális péntek volt. Délelőtt esett, szóval az ehhez való beállításokon dolgoztunk, délután pedig kipróbáltuk a prototípus gumikat és a hosszú etapokra koncentráltunk. Elég nehéz a gumikat életre kelteni ilyen körülmények között, hiszen az aszfalt amúgy is nagyon sima, főképp a közepes keveréknél van így, a szuperlággyal jobb a helyzet. Vasárnap elvileg egész meleg lesz, ami számunkra jó, egyszerűen igyekszünk majd mindent kihozni az időmérőből, aztán majd meglátjuk, mire jutunk.”