Lewis Hamiton az utóbbi időben nyíltan beszélt arról, hogy a Mercedesnél még mindig nem magabiztos az autóban, a fékezéseket nem érzi, nem mer eleget vállalni. Ezzel együtt az egyik legsikeresebb helyszínén, Kanadában – a Hungaroring mellett Montrealban nyert eddig háromszor – jól ment a szabadedzésen, a fékezésekre nagy hangsúlyt helyező Gilles Villeneuve pályán a második volt Fernando Alonso mögött a péntek délutáni edzésen.
“Elég jól alakult a napom, és örülök, hogy délutánra felszáradt a pálya, így rendesen hajthattunk. A pálya még egyértelműen nem érte el a teljes potenciálját, de sikerült megkezdenünk a gumik hosszú etapos elemzését, és az egy körös felmelegítést is” – nyilatkozta.
“Az autó végig jónak tűnt, a két edzés során több dolgot is kipróbáltam, amelyektől nőtt is az önbizalmam, ami jó dolog. Remélhetőleg száraz lesz az időmérő és erős napunk lehet majd!”
A monacói győztes, Nico Rosberg csapattársától négytizeddel lemaradva az 5. idővel zárt, de ő sem panaszkodott nagyon.
“Az első edzés elég érdekes volt, sokat megtudtunk, amikor felszáradt a pálya. Délután a prototípus gumik viselkedését vizsgáltuk – voltak velük melegítési gondjaim és el is fékeztem egyszer. Összességében azonban rendben volt a napom, bár meg kell még nézni, hogy milyenek voltak a hosszú etapjaim a többiekéhez viszonyítva. Elég hideg volt, nehéz volt a dolgunk, de végig magabiztos voltam az autóban, szóval bízhatunk benne, hogy újabb jó hétvégénk lehet.”