A Ferrarinál nem lehettek túl elégedettek a Kanadai Nagydíj kvalifikáción mutatott teljesítményükkel, hiszen Felipe Massa Monaco után ezúttal is a falban végezte a Q2-ben, 16. lett, Fernando Alonso pedig csak a 6. helyet csípte el a hajrában.
A spanyol nem is titkolta a csalódottságát, de szokásához híven nagy célokat tűzött ki a versenyre:
“Borzalmasan nehéz körülmények voltak, minden egyes kanyarban úgy kellett megtippelni, milyen lesz a tapadás. Száraz pályán nagyon versenyképesek voltunk – úgy tűnik, idén amikor csak versenyképesek vagyunk, mindig esik az időmérőn, de ez van. Összességében meg kell elégednünk ezzel, ugyanis nem volt könnyű jól menni, viszont annál könnyebb volt elrontani a dolgokat” – mondta.
“A hatodik helyről rajtolok, előttem többféle autó, így lehetőségem lehet egy jó futamra és a dobogós helyezésre. Azonban Sebastian az élről kezd, ahhoz mindennek tökéletesen kellene alakulnia, hogy előtte végezzek.”
A Ferrari csapatfőnöke, elismerte, hogy az eső betett nekik, de ő is hiszi, hogy Alonso még előbbre kerülhet.
“Sajnos nem tudtuk eléggé felmelegíteni a gumikat. Holnap mindent bele kell majd adnunk, de jó körülmények mellett még bármi lehetséges! Pénteken nagyon jó volt a hosszú etapos tempónk, remélem, hogy vasárnap is ez lesz a helyzet!”
Massát eléggé elkeserítette a balesete, de az autót ő is versenyképesnek érzi. Száraz időt szeretne vasárnapra.
“Még nem láttam a felvételt, de úgy hallottam, hogy a fehér vonalon fékeztem. Lehetséges, mert amikor fékeztem, azonnal keresztbe fordult az autó. Nagyon bánt, ami történt. Mint valami filmben, sorozatban harmadszorra. Nem örülök, de a verseny holnap lesz, arra kell koncentrálnom.”
“Az ütközés kicsi volt, semmi a monacóihoz képest. Fizikailag semmi az egész, inkább pszichikailag fáj. De épp ezért el is kell felejtenem, lapoznom kell. A tempónk nem volt rossz, csak a pályaviszonyok változása jelentett gondot. Száraz íven jók voltunk. Majd meglátjuk, milyen idő lesz holnap!”