A délelőtti eső után a második edzésen már száraz körülmények fogadták az F1-eseket Montrealban, a Gilles Villeneuve pályán mindössze az utolsó percekben szemerkélt egy kicsit.
Az edzés elején a csapatok többsége igyekezett pótolni a délelőtt kiesett időt, így kezdetben a Pirelli módosított, Silverstone-ra szánt új gumijairól gyűjtötték az adatokat.
Később természetesen felkerültek a szuperlágyak és elindult az időmérős felkészülés, előbb a Red Bull-osok és Lewis Hamilton váltogatták egymást az élen, de végül Fernando Alonso volt a “nevető negyedik”, a spanyol hajszállal ugyan, de még egykori mclarenes csapattársát is megelőzte.
Ők ketten vitték csak 1:15 alá a köridőt, a 3. helyen záró lotusos Romain Grosjean már bő két, Webber, Massa, Rosberg, Vettel 4-5 tizedet kapott.
A Force Indiát ezúttal Adrian Sutil képviselte a top10-ben, ugyanis a délelőtti leggyorsabb, Paul di Resta autójában meghibásodott az üzemanyag-rendszer, jóval kevesebbet ment, mint mások.
Jenson Buttonnál is akadt gond, nem sokkal a vége előtt a sebességváltó egyik szenzora romlott el a McLarenben, az angol a 9. volt. Mögé a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo sorolt be, Kimi Räikkönen épp nem fért be az első tízbe.
A kanadai versenyhétvége holnap – magyar idő szerint – délután négykor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérő este 19 órakor kezdődik.
Kanadai Nagydíj, 2. szabadedzés, Montreal, 2013.06.07.