Akár a Mercedes-Pirelli tesztbalhé is az egyik eleme lehet a szezon közbeni tesztek visszahozatala körül zajló háborúnak. Ráadásul olasz sajtóértesülések szerint úgy tűnik, hogy friss fejlemények is vannak: jövőre véget ér a teszttilalom.

Állítólag Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke személyesen nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak, hogy a csapatok gyakorlatilag megállapodtak a tesztek felélesztéséről Monacóban. Úgy tudni, hogy jövőre négy darab, kétnapos teszt lesz az idény közben, mind valamelyik európai pályán. Az olasz lapok szerint jól jár a Pirelli, amely ismét aktívan tudja tesztelni új gumijait, illetve jól járnak a gyártók is, mert az új V6-os turbómotorokat tudják tökéletesíteni. Előbb-utóbb ugyanis befagyasztják ezeknek a fejlesztését.

Néhány csapat, és állítólag nemcsak a kisebbek, nem örülnek a fejleményeknek, anyagi okok miatt a tesztelés ellen voltak. “19-20 versennyel, 12 tesztnappal az idény előtt előtt, valamint további 9-cel az év közben muszáj lesz felállítani egy tesztcsapatot” – nyilatkozta egy névtelenséget kért forrás. “Egy tesztcsapat 5-10 millió euróba kerül, függetlenül attól, hogy egyéb területeken mennyi pénzt sikerül megspórolni.”