A malajziai Red Bull-balhé óta igen valószínűnek látszik, hogy Mark Webber nem marad a Red Bullnál 2013 után. Az ausztrál veterán helyére elsősorban a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo és a Lotusnál lejáró szerződésű Kimi Räikkönen esélyes.
Sebastian Vettelt a hétvégén arról kérdezték, hogy szeretné-e, ha a barátja, Räikkönen lenne a csapattársa.
“Nem tudom, mennyire reális ez. Jóban vagyok vele, de a barátságunkat eltúlozzák. A versenyhétvégéken találkozunk, ha épp van rá idő, és mivel mindketten egyenes, őszinte emberek vagyunk, jól megvagyunk egymással. De a Forma-1-en belül nincsenek igazi barátok” – mondta a Weltnek a háromszoros bajnok.
Ami a szepangi történteket, és az azutáni hozzáállását illeti – a német arról beszélt, hogy Webbernek nem járt automatikusan a győzelem, ő pedig nem fog bocsánatot kérni, amiért nyerni akart – Vettel hangsúlyozta, hogy ő valójában ilyen ember, a közvéleményben élő bohó, szerény, alázatos kép hamis volt.
“A korábbi imázsom egyszerűen nem volt valós. Malajzia sokak szemét felnyitotta. Mindig is készen álltam a kellemetlen dolgokról beszélni, egyszerűen csak inkább azokkal beszéltem, akikre tartozik, és nem a tévénézők füle hallatára. Ezúttal másképp volt.”