Maria de Villota hosszú idő után az első nő volt, aki hivatalos Forma-1-es tesztpilótai állást kapott, de a spanyol versenyzőnő marussiás karrierje tragikusan gyorsan véget is ért.
Villota tavaly nyáron, első tesztnapjának első köre után az ideiglenes boksz mellett parkoló teherautó platójának hajtott. A versenyzőnő súlyos fejsérüléseket szenvedett, arcának jobb oldala ripityára tört, a jobb szemét el is veszítette.
Szerencsére – amennyire lehetséges – mára felépült, és igyekszik szerepet vállalni az autóversenyzés, a Forma-1 biztonságának további növelésében. Villota egy hasonló célú, közlekedésbiztonsági rendezvényen vett részt részt tegnap is Madridban, ahol figyelemfelkeltésként bemutatta a balesetkor viselt sisakját is.
Az egymillió forintos értéket közelítő, szuperkemény tesztelésnek alávetett, csúcstechnológiás szénszálas Bell bukósisak papírként szakadt szét.
“Mostanáig csak a családom és barátaim látták, de azt hiszem, fontos, hogy mások is lássák. Ezt használjuk a Forma-1-ben, képzelhetik, mi történt volna, ha nem viselek semmit” – mondta.