Sebastian Vettel hat futam után vezeti az idei bajnokságot, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy 2013-ban behúzza a sorozatban negyedik világbajnoki címét is.
A német pilóta ezzel már igazi elit klubba kerülne, hiszen beérné Alain Prostot, és már csak Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher állna előtte öt és hét bajnoki címmel. Ha lesz még pár jó éve, akár a másik két legendát is megfoghatja.
Az azonban még kérdés, hogy melyik csapatnál teheti ezt meg és hogy meddig marad az F1-ben. A német Motorsport-totalnak nyilatkozva azt mondta, maga sem tudja a válaszokat.
“Lehet, hogy öt év múlva már nem is versenyzek majd, mert beleunok. Lehet, hogy öt év múlva másik csapatnál leszek, mert új kihívást keresek majd. Az évek során változnak az ember céljai” – mondta, hozzátéve azért, hogy jelenleg csakis a Red Bullban gondolkodik. 
“De pillanatnyilag nagyon jól érzem itt magam, és nem tudom elképzelni, hogy máshova menjek. Az autó gyors, a csapat jó. Jelenleg semmi okom távozni, de ez nem jelenti azt, hogy örökké itt maradok.”
Vettelnek legalább 2014 végéig szerződése van a Red Bull-lal, egyes, az idény kezdetén felröppent hírek pedig már 2016-ig szóló hosszabbítást is rebesgettek. A német pilótát tavaly sokat emlegették a Ferrarival kapcsolatban, de a dolog azóta elhalt, és elég valószínűnek látszik, hogy addig nem is megy Maranellóba, amíg Fernando Alonso ott versenyez. A spanyol 2016 végéig van lekötve a Ferrarinál.