Lewis Hamilton a Mercedeshez való átszerződése óta többször is beszélt már arról, hogy mostanra szabadabb, a mclarenes szigor után a saját ura lett végre.
“Ma már nem izgat, hogy az emberek mit gondolnak a tetoválásaimról. Annyi tetkóm lehet, amennyit csak akarok! Úgy öltözöm és beszélek, ahogy a kedvem tartja” – mondta legutóbb Monacóban is a 2008-as világbajnok, aki idén a kutyáját, Roscoe-t is magával viszi a versenyekre.
Az egykori Brabham-, Penske- és McLaren-versenyző, John Watson szerint Hamilton rossz úton jár, és ha már magától nem látja ezt be, akkor a Mercedesnek kellene egy kicsit nagyobb szigort gyakorolnia.  
“Kutyának nincs helye az F1-es paddockban. Először is, nem fair ez az állattal szemben. Lehet, hogy luxuskörülmények között tartja, de egy F1-es motor beindítása olyan a kutyának, mintha petárdáznának vagy robbantanának. Ez így nem helyes” – mondta az ötszörös futamgyőztes angol. 
“Jól látszik, hogy a Mercedes túl engedékeny Lewisszal. Kizárt, hogy ezt a McLarennél engedték volna neki. Lewis nagyobb szabadságot akart, meg is kapta, de most már átestek a ló túloldalára. El kellene döntenie, hogy hiphop-sztár vagy Forma-1-es versenyző akar lenni. Azért illik valami alázattal viszonyulni a munkához!”
Watson kiemelte, hogy mostanában még az eredmények, a teljesítmény sem ellensúlyozza Hamilton hóbortjait, egyelőre nem sokat tud felmutatni.  
“A Mercedeshez azért igazolták, mert úgy gondolták, mindig elvégzi a feladatát. Niki Lauda személyesen győzte meg őt az átszerződésről. Niki egy nagyon tapasztalt pilóta, háromszoros világbajnok. Ezeket nem a két szép szeméért kapta, szóval jó lenne, ha most odaállna Lewis mellé és segítene neki kikeveredni a problémákból és figyelmeztethetné, hogy mit is várnak tőle a Mercedesnél.”
“Régen ha az volt a kérdés, ki az, aki biztosan odavág egy körön, akkor bármikor Lewis lett volna a jelölt Nicóval szemben. De mostanában nem így van, szóval itt az ideje, hogy összeszedje magát” – utalt a veterán arra, hogy Rosberg az utóbbi három hétvégén zsinórban verte Hamiltont az időmérőn, méghozzá pole-okkal.
“Lewisnak gyorsan kellene reagálnia. Ha a csapattársa folyamatosan ver valakit, akkor a pilótának megroggyan az önbizalma. Ezt aztán a rivális csapatok is kiszúrják, és leírják a versenyzőt. Nagyon gyorsan a süllyesztőbe lehet kerülni, aztán onnan már nehéz visszakapaszkodni.”